Vanlı yazarlar Karaman Kitap fuarında

Van'ın kültür ve sanatına büyük katkı sunan Vanlı şair, yazarlar Leyla Mihrinaz Engin, Yaşar Adıyaman 11 Haziran'da Karaman'da düzenlenecek kitap fuarına katılacak.

Burhan Ergin

İl dışında birçok fuara katılarak Van’ın kültür ve sanatının gelişmesine katkı sunan Simer Yayınevi Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin, Yayınevi Koordinatörü Yaşar Adıyaman Karaman Belediyesi tarafından düzenlenecek 3. Karaman Kitap Fuarına katılarak kitaplarını sevenleri için imzalayacak.

“Karaman Kitap Fuarının güzel geçeceğine inanıyorum”

Gazetemize konuşan şair-yazar Yaşar Adıyaman, “Bugüne kadar yazarlarımızla birlikte birçok fuara katılarak Van’ımızı en güzel şekilde temsil ettik. 11 Haziran Pazar günü Karaman Kitap fuarına kıymetli yazarlarımızdan Leyla Mihrinaz Engin ile birlikte katılarak okuyucularımızla buluşacağız. Kitap fuarları bir il için çok önemlidir. Kitap insanların en iyi dostudur. Simer Yayınevi olarak elimizden gelen çabayı sergiliyoruz. Yetkililerimizin en kısa zamanda Van’da geniş çaplı büyük katılımlı il içinden ve il dışından yazar, şair, akademisyen ve hatta sanatçıların katılacağı, Van’ın adına, büyükşehir’in şanına yakışır kitap fuarı düzenlemesini beklemekteyiz. Van imkanları bakımından birçok ilden çok iyi durumda olduğu halde bu organizasyonların yapılmaması Van’ın eksikliğidir. Bir an evvel yetkililerin bu işin üzerine giderek Van’ın adına yakışır yılda birkaç defa kitap fuarları ve yayınevleriyle anlaşarak imza günleri düzenlemeliler. Genç nüfusa sahip ilimizde düzenlenecek fuarlarla gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Biz Van’da kitap fuarları düzenlenmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız. 3. Karaman Kitap Fuarının güzel geçeceğine inanıyorum. Şimdiden emeğe geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme