Vanlı sporcu Türkiye 3'üncüsü oldu
Milli Sporcu ve aynı zamanda Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Barzan Duman, taekwondo dalında Türkiye 3'üncüsü oldu. Duman, başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün taekwondo branşında yetiştirdiği milli sporcu Barzan Duman, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen ‘Selami Ateş’ Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası'nda 58 kilo kategorisinde Türkiye 3’üncüsü oldu.
Antalya'da düzenlenen şampiyonaya, Türkiye'nin dört bir yanından 70 ilden 560’ın üzerinde kulüp ve yaklaşık 1750 sporcu katıldı. Şampiyona, taekwondo severler arasında büyük bir heyecan yarattı. Yoğun bir ilgi ile karşılanan organizasyonda, sporcular en iyi performanslarını sergilemek için kıyasıya mücadele etti.
TANRIKULU: TAEKWONDOYA İLGİ ARTIYOR
Müsabakalar öncesi konuşan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu organizasyonun önemine dikkat çekerek, “Bu yıl özelde yaptığımız 9 büyük organizasyonla birlikte, yurt içinde de çok sayıda şampiyonayı başarıyla tamamladık. Toplamda 24 bin sporcunun katıldığı bu organizasyonlar tekvandonun ülkemizde ne kadar büyük ilgi gördüğünün göstergesidir. Bu şampiyonaya 560 kulüp ve 1750 sporcu katılıyor. Öncesinde milli takım seçmelerini gerçekleştirdik, bu organizasyonun hemen ardından da seçmeleri yapmaya devam edeceğiz. Yıl boyunca hem yurtiçinde hem de yurtdışında ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik” açıklamasını yaptı.
BİN 750 SPORCU KATILDI
Antalya’nın Alanya İlçesi’nde, ‘Selami Ateş’ Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası düzenlendi.
70 ilden, 560’ın üzerinde kulübe bağlı yaklaşık bin 750 sporcunun katıldığı şampiyonaya yoğun bir ilgi oldu.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Sporcusu olan ve aynı zamanda Milli Sporcu olan Barzan Duman, Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda 58 kilo Türkiye 3’üncüsü olarak kürsüdeki yerini aldı.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteği ile kendini geliştiren Duman, birçok ulusal ve uluslararası turnuvada başarılı sonuçlar elde etti. Duman, çalışmalarında gösterdiği azim ve disiplin ile dikkat çekti. Bu şampiyonada da gösterdiği performans, onun bu süreçteki emeğinin karşılığını bulduğunu gösteriyor.
DUMAN’DAN, TEŞEKKÜR…
Duman, elde ettiği başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. "Bu başarıda ailem, antrenörlerim ve arkadaşlarımın büyük katkısı var. Onların desteği olmadan bu noktaya gelemezdim. Bir Vanlı olarak bu başarıyı elde etmek beni çok gururlandırıyor. Van'ı ve taekwondo sporunu en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Van’da son yıllarda spor alanında önemli gelişmeler yaşandığı belirtiliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu tür başarıların artması için çeşitli programlar ve organizasyonlar düzenleyerek, gençlerin sporla buluşmasını sağlıyor.
Bakmadan Geçme



