Vanlı şair yazar Nazif Koç'un kitabı MS hastalarına umut oluyor

Vanlı şair-yazar Nazif Koç'un 'Yadigâr - Bergüzarlarda Yaşamak' adlı kitabı okurlarıyla buluştu. 234 sayfadan oluşan kitabın gelirinin büyük bir kısmı muhtaç durumdaki MS (Multipl Skleroz) hastalarının tedavisi için bağışlanacak.

Burhan Ergin

Birçok dergi ve gazetede yazıları, şiirleri yayımlanan şair yazar Nazif Koç’un “Yadigâr-Bergüzarlarda Yaşamak” adlı kitabı, Gülnar Yayınları tarafından basılarak okuyucularla buluştu. 234 sayfadan oluşan kitabı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan şair yazar Nazif Koç, “Yaşam döngümüzün şekillenmesi, hayatımız boyunca karşılaşacağımız ince detaylar ve anlık nüanslarda saklıdır. Geçmişi bir film şeridi gibi geriye sararak izleyebilseydik; şimdi bulunduğumuz mevkiye, makama, veya yaşadığımız ortama nasıl gelebildiğimizi görür, geçmişte aldığımız anlık kararlardaki o ince detaylarda saklı olduğunu rahatlıkla değerlendirebilirdik. Alacağımız en etkili ve en akılcı karalarla hayallerimizdeki ideallerimizi gerçekleştirmek, muhakkak ki başarımızın temelidir. Bu temellerin sağlam zemine oturtulması gayesiyle bergüzarlarda yaşayarak, düşündüğümüz ülkülerimizin hazırlanmasına yönelik ön yargısal planlar kurgulamak zorundayız. Kitabımda yer verdiğim “Yâdîgâr”larımı yâd ederken, yaşadığım gerçek hadiselerin, çizdiğim karükatürisel resimlerin ve yazdığım şiirlerin; sizlerin de derin hayallere dalmanıza tercüman olacağı düşüncesiyle, çocukluğunuza geri döneceğinizi ve geçmiş yıllarınızı bir nebze de olsa yâd ederek değişik duygulara kapılacağınızı tahmin ediyorum” dedi.

Kitabın geliri MS hastalarına

Günümüzde  artık sıklıkla duyduğumuz MS (Multipl Skleroz) hastalığı bağışıklık sisteminin çökmesiyle, beyin ve omurilikte oluşan ve merkezi sinir sistemini etkileyerek, ataklarla seyreden  sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Yadigar Bergüzarlarda Yaşamak kitabının gelirinin büyük bir bölümünü MS hastalarına bağışladığını söyleyen şair yazar Koç, “Uzun zamandır birçok gazete ve dergide yazı ve şiir yazıyorum. Doğduğum şehrin, Van'ın doğal ve kültürel yapısına, tarihine, değerlerine, lezzetlerine, güzelliklerine bu kitabımda yer verdim. Memleketimde yaşadığım dönemlerdeki bergüzarlarımı anlatarak okuyucunun o yıllarda benimle birlikte kendini bulmasını, hatırlamasını istedim.  Farklı bir şehirde yaşasam da memleketime ve kıymetli hemşehrilerime duyduğum sevgi ve özlemle kitabımı Van'da tanıtmanın ve okuyucuyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu manada MS hastalığına farkındalık oluşturmak, hasta ve hasta yakınlarının yanında olmak için kitabımın gelirinin büyük bir kısmını MS hastalarına bağışlıyorum.  Bir nebze de olsa dertlerine dermen anlamında bir katkı sağlayabilirsem bundan çok büyük mutluluk duyarım. Mevlam tüm hastalarımıza şifa versin" dedi.

Nazif Koç Kimdir?

1969 yılında Tuşba ilçesi Ayanıs Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Çevre Bakanlığı’nda memuriyete başladı. Resim, müzik, kaligrafi sanatı ve grafiksel tasarım ile ilgilendi. Resmi ve özel sektörde birçok kurumun amblem ve logo tasarımına imzasını attı. Mülga Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kurumsal Kimlik Projesini bizzat kendisi yürüttü. Tasarladığı logoların, dinamik alt bant ve değişik temaların tüm teşkilatta uygulanmasını sağladı. Birçok kurumda çeşitli konularda eğitmenlik yaptı. Özellikle “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller”, “Protokol ve Görgü Kuralları”, “Kamu Mallarının Korunması ve Tasarruf Tedbirleri”, “Kamuda Gizlilik ve Gizliliğin Önemi”, “Kriz ve Stres Yönetimi” konularında uzun yıllar hizmet içi eğitimlerde eğitmen olarak görev aldı. Edebiyata olan ilgisi, onu şiir ve kitap yazmaya yöneltti. Yazmış olduğu şiirler birçok dergide yayınlandı. Evli ve iki çocuk babası olan Nazif Koç halen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Yadigar Bergüzarlarda Yaşamak kitabını Vansesi Gazetesi ile iletişime geçerek temin edebilirsiniz.

Yorumlar 4
Nazif KOÇ 08 Temmuz 2022 01:24

Çok teşekkür ederim. Kitabımı beğnmeniz beni mutlu etti. Sağlacakla kalın, mutlu kalın.

Nazif KOÇ 08 Temmuz 2022 01:24

Çok teşekkür ederim. Kitabımı beğnmeniz beni mutlu etti. Sağlacakla kalın, mutlu kalın.

Kemal Baysan 10 Haziran 2022 23:10

Gerçekten çok güzel bir kitap. Okudukça elimden bırakamadım. Kıymetli Hemşehrimiz Yazarımız Nazif KOÇ beyefendiye saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Kaleminize sağlık.

Kemal Baysan 10 Haziran 2022 23:10

Gerçekten çok güzel bir kitap. Okudukça elimden bırakamadım. Kıymetli Hemşehrimiz Yazarımız Nazif KOÇ beyefendiye saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Kaleminize sağlık.

Bakmadan Geçme