Vanlı öğrencilere boyama kitabı

Vali Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında bastırılan, Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı 87 bin boyama kitabının dağıtım törenine katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesindeki tören, öğrenci ve öğretmenlerin mini konseri ile başladı. Okulda öğrenciler tarafından yapılan resimleri inceleyen Vali Ozan Balcı, yaptığı konuşmada boyama kitabında Van’ın değerleri, tarihi, turistik  ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığını vurguladı.

Kitap okumanın önemine de dikkat çeken Vali Balcı, “Başarılı olmak, hayallerini gerçekleştirmek için kitap okumalıyız. Bugün yine güzel bir etkinlikte bir aradayız. Kitap Van Projesi kapsamında bastırılan 87 bin boyama kitabını anaokulu, ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine dağıtıyoruz. Kitapta Van’ın tarihi kültürel zenginliğini göreceksiniz. Çocuklar boyama yaparken mutlu olacak, hem de yaşadıkları şehrin kültürel zenginliklerini görmüş olacaklar. Biz Van’da kitap adına da güzel işler yapıyoruz. 3.5 milyon kitabı ilimize kazandırdık. 300 okulumuza kütüphane yaptık. İlçe kütüphanelerinin kitap varlığını 460 bine çıkardık. İlimize 600 bin TÜBİTAK kitabı kazandırdık. İlçelerimize 11 bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. İl merkezinde yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Etüt merkezlerin kitap desteğinde bulunduk. Kitap okuma faaliyetleri yapıyoruz. Bunu ekip olarak yapıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Bakmadan Geçme