Vanlı öğrenci ve arkadaşının hazırladığı 'Yaşar Kemal' belgeseli finale kaldı

Van'da bir dönem gazetecilik yapan, kitap yazan halen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören Vanlı Adnan Deniz ve bölüm arkadaşı Deniz Zeybek'in birlikte hazırladığı Vanlı romancı Yaşar Kemal'in yaşamını anlatan 'Yaşar Kemal ' belgesel çalışması Aydın Doğan ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 'Genç İletişimciler Yarışması'nda finale kaldı.

Evren Doğruer 

Adnan Deniz ve ekip arkadaşı Deniz Zeybek belgesel çalışmalarıyla İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi adına ödüle layık görüldü. Adnan Deniz ve arkadaşı Deniz Zeybek Vanlı romancı Yaşar Kemal’in yaşamını anlatan  “Yaşar Kemal “belgesel çalışmasıyla katıldıkları Aydın Doğan ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "Genç İletişimciler Yarışması’nda finale kalmaları büyük sevinç yarattı.  

Deniz ve Zeybek belgesel çalışmasında Van-Erciş yolu üzerinde ve Van Gölü'ne yakın Muradiye ilçesine bağlı Ernis (Ünseli) köyünden doğan Van’ın Ruslar tarafından işgal edilmesi nedeniyle Adana Kadirli ilçesine göç eden aslen Vanlı olan Yaşar Kemal’i hayatına yer verdiler.

31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması  jürisi Deniz ve Zeybek’in hazırladığı  “ Yaşar Kemal”  belgeselini finalde yarışmaya layık gördü. İletişim alanında eğitim gören gençlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen  Yarışmanın Ödül Töreni pandemi nedeniyle  yapılmayacak. Ödül töreni 16 Mart 2021 Salı günü  çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Tören Aydın Doğan  Vakfı  YouTube  hesabından yapılacak.   

 Adnan Deniz ve ekip arkadaşı Deniz  Zeybek’i kutlar finalde başarılar dileriz.  

 

Bakmadan Geçme