Vanlı muhtarlar çevre seminerine katıldı

Vanlı muhtarlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çevre Eğitimi’ seminerine katıldı.

Vanlı muhtarlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çevre Eğitimi’ seminerine katıldı. 
Antalya’da 6-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenen seminere, Van’dan 8 muhtarla birlikte katıldıklarını belirten Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, seminerde çevre ile ilgili birçok konuda önemli bilgilerin sunulduğunu vurguladı. Seminere Muhtarlar Konfederasyonu’na bağlı üyelerin katıldığını ifade eden Tanrıtanır, “Seminerde; atık yönetim uygulamaları, köy yerleşim yerlerinde atık su bertarafı, ÇED yönetmeliği uygulamaları ve halkın katılımı, çevre bilincini arttırmada kimyasalların yöntemi, hava kirliliği ölçümü ve halka duyurulması, hava kirliliği, gürültü ve iklim değişikliği konularında eğitimler verildi. Eğitimler oldukça olumlu geçti” dedi.
Bundan sonra seminerde edindikleri bilgileri uygulamak için çalışmalar başlatılacağını dile getiren Tanrıtanır, “Bundan sonraki süreçte, seminerde edindiğimiz bilgileri vatandaşlara aktaracağız. Bunun yanında yapacağımız çalışmalarda gerekli kurumlarla işbirliği içerisinde olacağız. Umuyorum ki yapacağımız bu çalışmalar neticesinde ilimiz daha da yaşanılır bir hale gelecektir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme