Vanlı judocular kuşak güreşi şampiyonu oldular

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Takımı sporcuları, Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası’nda farklı kategorilerde şampiyon oldular.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Antalya Kemer’de düzenlenen şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden birçok sporcu katıldı. 100 erkek ve 70 kadın sporcu olmak üzere 170 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonaya Van’ı temsilen katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Takımı sporcuları ise farklı kategori ve kilolarda mücadele ettiler. Üç gün süren ve sporcuların birbirleriyle kıyasıya mücadele sergiledikleri Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası’nda minikler kategorisinde 40 kiloda Musa Hindi, yıldızlar kategorisinde 42 kiloda Ejder Toktay ve büyükler kategorisinde ise 81 kiloda Ümit Çakıcı kendi kilolarında şampiyon oldular.
Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası sonrası elde edilen birincilikleri değerlendiren Judo Antrenörü Rakip Arslan, "Öncelikle ülkemizin farklı illerinden Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası'na katılan bütün antrenör arkadaşlarım ve sporcularımızı kutluyorum. Burada ilimiz adına farklı kategorilerde mücadele ederek bizleri gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Antalya Kemer’de yapılan, Türkiye Kuşak Güreşi Şampiyonası’nı ve müsabakaları sürekli yakından takip eden ve sporcularımızın kazanmış oldukları dereceleri öğrendikçe bizleri telefon ile arayıp tebrik eden ve başarılar dileyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç'a, kendim ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme