• Haberler
  • Van Haber
  • Vanlı iş adamları ve hayırseverlere çağrımız karşılık buldu

Vanlı iş adamları ve hayırseverlere çağrımız karşılık buldu

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı İkram Kali'nin 'Vanlı hayırseverlere ve iş adamlarına çağrı' başlıklı köşe yazısında Van'da işsiz kalan, geliri olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza zor günde sahip çıkılması ve destek olunması çağrısı karşılık buldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Burhan Ergin

Koronavirüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında birçok işyerinin kapanmasının ardından işsiz kalan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için destek ve yardım yapılması çağrısında bulunan Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı İkram Kali’nin çağrısı karşılıksız kalmadı. Duyarlılık göstererek harekete geçen Van TSO Başkanı Necdet Takva yardım kampanyası başlatırken, Vanlı iş adamı Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı ise İkram Kali ile görüşerek yardıma hazır olduklarını belirtti.

“Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür”

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, köşe yazısında bu zor günlerde ihtiyaç sahibi, iş imkanı olmayan, işsiz kalan, geçinemeyen, hasılı dayanışma ruhu içerisinde maddi manevi desteğe ihtiyacı olan Van halkının ihtiyaçlarının temini için iş dünyasına çağrıda bulunmuştu. Sosyal medyada açıklama yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Biz varız. Van'ın tüm ilçelerinde bu faaliyetleri yürüten Vefa Sosyal Destek Grupları var. İlk etapta Van TSO yönetim kurulu olarak kişisel imkanlarımızla 100 paket gıdayı bu gruplara teslim edeceğiz. Ayrıca Van TSO şartlı bağış hesabımızı da kamuoyu ile paylaşacağız. 20 gün aktif olacak bu kampanyayı başlatıyoruz. Şimdi sıra vefalı, kadirşinas, hayırsever Vanlı iş insanları ile yüksek geliri olan hemşehrilerimizde. Haydi, Van’ın hayırsever, kadirşinas, dayanışmacı insanları. Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür” dedi.

“Yardım kampanyasına katılacak herkese çok teşekkür ederim”

Van TSO Başkanı Necdet Takva’ya yönetim kuruluna, Van Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı’ya ve tüm hayırseverlere teşekkür eden Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ise, “Van kendisine yakışanı yapacaktır. Gün kardeşlik paylaşma dayanışma günüdür. Gün işsiz, yoksul kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Kampanyanın amacına ulaşacağına inanıyorum" dedi.

 

 

Bakmadan Geçme