VANLI EGE'NİN SBS BAŞARISI

2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Doğa Koleji öğrencisi Ege Kor, Van birincisi oldu. Sınavdaki bütün soruları cevaplayarak 700 tam puan alan Ege Kor, yerleştirme puanında 497,500’e ulaştı.
Türkiye genelinde 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği SBS sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre SBS'de sorulan soruların tamamını cevaplayan 110 öğrenci 700 tam puan alırken, bunlardan birisi Van'dan çıktı. SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye'de soruların tamamını cevaplayan Vanlı Ege Kor, Türkiye sıralamasında ise 51’nci sırada yer aldı. 700 tam puan alan Doğa Koleji öğrencisi Ege Kor, sevincini dershane öğretmenleri ve ailesiyle paylaştı. Sınavdaki bütün soruları cevaplayarak 700 tam puan alan Ege Kor, yerleştirme puanında 497,500’e ulaştı. Ege Kor, başarısını Çağlayan Dershanesi Ana Fen Şubesi öğretmenleri ve ailesiyle paylaştı. Soruların tamamını doğru yanıtlayıp 700 tam puan alan Ege Kor'un Orta Öğretim Yerleştirme puanı ise 497,500 oldu. Başarısını disiplinli çalışmasına borçlu olduğunu belirten Ege Kor, elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tıp fakültesi okuyarak Amerika'da ihtisas yapmayı hedeflediğini vurgulayan Kor, başarının ise öğretmenlerinin tavsiyelerini dinlemekten geçtiğini belirtti.
Çocuklarının elde ettiği başarıdan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Dilek ve Aşkın Kor, sürekli Ege’nin yanında olduklarını ifade ettiler. Bu başarının kendilerini son derece mutlu ettiğini, gurur duyduklarını anlatan Kor çifti, “Çok fazla bir gezme alışkanlığımız yok. Çocuğumuzun güzel ders çalışması için elimizden geleni yaptı. Bizde hep onun yanında yer aldık. Çok mutluyuz. Bu başarı bizi şaşırtması çünkü oğlumuzun bu çalışmasından dolayı mutlaka güzel bir derece alacağını bekliyorduk. Oğlumuza önümüzdeki dönemlerde de başarılar diliyoruz” dediler.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme