Vanlı Dağcılar Ülkede 3 Zirve Yaptı

Van Patika Doğa Sporları Kulübü üyeleri, '3 ülke 3 dağ' projesi kapsamında İran'da 5 bin 671 rakımlı Demavend, Ermenistan'da 4 bin 94 rakımlı Aragats ve Gürcistan'da 5 bin 47 rakımlı Kazbeg dağına zirve yaptı.

Van Patika Doğa Sporları Kulübü üyeleri, '3 ülke 3 dağ' projesi kapsamında İran'da 5 bin 671 rakımlı Demavend, Ermenistan'da 4 bin 94 rakımlı Aragats ve Gürcistan'da 5 bin 47 rakımlı Kazbeg dağına zirve yaptı.

Zor kuşular altında 3 büyük dağa 12 günde tırmanan Necdet Bozkurt, Murat Bozkurt ve Hayriye Tanin zorlu tırmanışların ardından, dağcılar kulüp flamalarını zirveye bıraktı.

Vanlı dağcılar olarak zor şartlarda Asya'daki 3 önemli zirveye tırmanarak zirve yaptıklarını belirten ekip lideri Nejdet Bozkurt, "3 ülke 3 dağ projesi kapsamında 3 ülkede 3 zirve yaptık. Bu tırmanışlar bizim için büyük tecrube oldu. Bir çok dağda ve ülkede tırmanış yapıyoruz. Ayrıca bölgemizin sahip olduğu dağları tanıtarak gelmeleri için yardımcı oluyoruz. Amacımız; Türkiye'deki dağ sporlarını canlı tutmak ve bölgemizdeki dağları dünyaya tanıtmak. Çünkü dağcılık için çok önemli dağlara sahibiz. Biz kulüp olarak tırmanışlarımızı sürdürüyoruz bize sponsor olacak firma ve yetkililerden de yardım bekliyoruz" dedi. - 

Bakmadan Geçme