Van’ın Reklamı Yeniden İhale Ediliyor

Van Büyükşehir Belediyesi kent mobilyaları ışıklı cam korumalı ve hareketli ilân tahtası ve clp raket pano işletilmesi işinin iptal edilen ihalesi bugün yeniden yapılacak.

Rıdvan Can

İhaleyi daha önce açık artırmada 18 milyon 100 bin lira gibi rekor bir bedelle alan  Tuşba Reklam –Matbaacılık firması ihale bedelinin yüzde  6’sı olan  yaklaşık 1  milyon  liralık   katı teminatı  yasal süresi  içinde  yatıramaması üzerine  belediye ihaleyi  iptal etmişti. İhalenin iptal edilmesi üzerine adı geçen firmanın ihale öncesi yatırmış olduğu 45 bin liralık geçici teminatı da yandı.

Büyükşehir Belediyesi İdari  ve Mali İşler  Dair  Başkanlığı  il sınırları dâhilinde, şehir genelindeki cadde ve sokaklardaki kent mobilyaları ışıklı cam korumalı ve hareketli billboard ve clp raket pano işletilme işini 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre   bugün saat 14.00’da açık artırma yoluyla 5 yıllığına  yeniden ihale edecek. İhaleye teknik yeterlilik şartlarını taşıyan firmalar katılabilecek.

İhaleye Van’dan ve il dışından firmaların ilgi göstermesi bekleniyor. İlk yılı ödemesiz 5 süreli görsel hizmetler-şehir mobilyaları- açık hava reklam üniteleri işletme ihalesinde muhammen bedeli 1,5 milyon lira olarak belirlendi.  İhale şartnamesine göre ihaleyi kazanan yüklenici firma kent mobilyalarının 5 yıl süreyle pazarlama ve kiralanmasını yapacak. 

Bakmadan Geçme