Van’ın Ne Yapacağı Hiç Belli Olmaz

Van Dinamik Sanayici İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, Van’ın kendileri için her zaman heyecan verici olduğunu, Van’ın her zaman sürprizlerle dolu bir şehir olduğunu ve ne yapacağının hiç belli olmayacağını söyledi.

Bedia BARAK

“VAN ÇOCUKLUKTAN ÇIKTI, OLGUNLAŞTI”

Başkan Çiftçi, Van’ın çocukluk yıllarıyla şimdiyi karşılaştırdığında, kendisi gibi olgunlaştığını ve büyüdüğünü her zaman büyümeye devam edeceğini vurguladı.

Çiftçi, “Benim küçüklüğümün Van’ı küçük bir şehirdi. 36 bin nüfusu vardı. Gençliğimin şehri çok gençti, büyümemişti. Ve atağa geçti, kalkındı, yaş kemale erdi. Büyük çevresini geliştiren, çevresiyle birlikte kalkınma atağına geçen Van ilimize bizler Vanlılar olarak hepimiz borçluyuz. Bu borcumuzu da ona destek olarak, onu ileri götürerek, daha yaşanılır bir kent yaratarak ve bütün insanlarıyla birlikte, barış içinde, kardeşlik içinde, mutlu bir kent yaratarak ancak ödeyebiliriz. Karınca kararınca bizlerde katkılarımızı esirgemeyeceğiz.

“GELECEK İÇİN BÜYÜK UMUTLARIMIZ VAR”

Gelecek için büyük umutları olduğunu söyleyen Van Dinamik Sanayici İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, “Van her alanda gelişiyor, güzelleşiyor, büyüyor. Bizimde bu ataklarda umutlarımız çoğalıyor” dedi.

Çiftçi, “Van’ın bir taraftan turizminin, diğer taraftan sanayinin gelişmesi aynı zamanda iyi yaşanılır bir kent için yerel yönetimlerin yapacakları çok şey var. Biz Vanlıların da tabi ki kimseyi beklemeden bu yürüyüşe katılmamız, katkı sağlamamız gerekiyor. Sadece Van’da yaşayan Vanlıların değil, 260 bin Vanlı İstanbul’da yaşıyor, bunun gibi dışarda yaşayan Vanlılarında bu kente karşı borcunu ödemesi gerekiyor” diye konuştu.

“YATIRIMCILARI VAN’A KARŞI SORUMLULUĞU VAR”

Her zaman yatırımcıları Van’a davet ettiklerini vurgulayan Çiftçi, “Özellikle Vanlı yatırımcı ve iş adamlarının öncülük yapmasını istiyoruz” dedi.

Çiftçi, “Vanlı iş adamlarının, yatırımcılarının Van’a karşı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluktan kaçamazlar. Biz Van’da kazandık; ‘İstanbul’da, İzmir’de yatırıma dönüştürdük, şimdi rahatımız yerinde neden rahatımızı bozalım’? Gibi bir düşünce içerisine kapılırlarsa, özellikle Vanlı iş adamları böyle davranırlarsa, ürkek davranırlarsa, yabancı bir yatırımcının Van’a gelmesini bekleyemeyiz. Buna öncülük edecek ve psikolojik duvarı kıracak olan Vanlılardır ve onlarında bu cesareti göstermeleri gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme