VAN'IN HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın genel kurul toplantısında YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı kurulmasının uygun görüldüğünü belirterek, "Bundan sonra halkımızla iç içe müzikseverler ve sanatseverlerle birlikte konservatuarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Vanlıların kurulmasını özlemle beklediği, gazetemizin kuruluşu için haber ve köşe yazılarıyla destek verdiği,  konservatuar kuruluşu ile ilgili bir açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şu andan itibaren Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın teşkilatlanması için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Konservatuar Van için üniversitemiz için çok önemli ve gerekli bir birimdi. Bu konservatuarla bölgemizde müzik potansiyelimizi derleyip, toparlayıp ülkemize ve dünyaya kazandırmış olacağız. Bu anlamda çok güzel bir konservatuar çalışmasını başlatıp, akademik ve idari personelimizle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bölgemiz, ülkemiz ve ilimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra halkımızla iç içe müzikseverler ve sanatseverlerle birlikte konservatuarımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Konservatuarımızın iyi bir noktaya gelmesi için daha önce İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve bazı başka üniversitelerle görüşmelerimizi yapmıştık. Konservatuar kurulduğunda bize destek vereceklerini söylemişlerdi. Onlarla tekrar görüşmeye başladık. Konservatuarımızın bölgedeki güçlü potansiyel ile müzik alanına farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyorum. Tekrar hayırlı olsun" dedi.
 
Van'a gelen ünlü sanatçılardan Ahmet Özhan, Melihat Gülses ve TRT sanatçıları YYÜ bünyesinde konservatuar kurulması halinde her türlü desteği vereceklerini dile getirmişlerdi.
YYÜ Konservatuarı'nın kuruluşunu sevinçle karşılayan Vanlılar "30 yıl sonra  geçte olsa,  YYÜ bünyesinde konservatuar kurulması sevindiricidir.   Konservatuarı Van'a kazandıran Prof. Dr. Peyami Battal'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Konservatuar ulusal/uluslararası düzeyde temsil yetkinliğini kazanmış sanatçıların Van'dan yetiştirilmesine imkan sağlayacaktır. Yakında büyük şehir olacak,  tarih, kültür şehri Van ilimiz konservatuar ile şehir kalitesi ayrı bir güç kazanacaktır. Konservatuar ilimizin kültür, turizm ve tanıtımına önemli katkılar sunacaktır.  Yüzlerce yetenekli gencimiz  müzik alanında eğitim ve  çalışma imkanı bulacaktır. Hayırlı uğurlu olsun.  "

Bakmadan Geçme