Van’ın En Genç Aday Adayı HDP’de

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) aday adaylığı başvurusunu yapan Gökhan Balican Türkiye’nin en genç aday adayları arasında yer aldı.

İlhan Siyahtaş

Gökhan Balican HDP’den Van milletvekilliği için başvurusunu yaptı. Başvuru dosyasını aday adayı kabul komisyonuna teslim eden Balican halkların kardeşliği için milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi. Gökhan Balican “Halktan, ezilenden, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden, eşitliklerden yana bir özlem için başvuruda bundum” dedi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın gençlerin cesaretli olup aday olması gerekir sözünden cesaret alarak aile büyüklerinin fikrini aldıktan sonra milletvekili aday adayı olduğunu kaydeden Balican “ Milletvekili olarak en iyi hizmeti HDP’ de yapacağıma inanıyorum. Baraj engelini de rahat bir şekilde halkımızın desteğiyle aşacağız. Bana yer verilmese bile bir yoldaş bir nefer olarak özgürlük davası için mücadele edeceğim. Başka siyası partilerde vekil adayı olanların 128 tanesinden 120 tanesi Kürt ve bu Kürt vekil aday adaylarının bazıları Kürtlerin hakkını, ana dilini savunacağım diyorlar.  Kürtlerin hakkını savunacak sadece HDP’dir. Siyaset yapmak isteyenleri o nedenle HDP’ye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

GÖKHAN BALİCAN

04 Haziran 1990 yılında Tuşba ilçesinde doğdu. İlköğretimi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu’nda,  orta öğretimini İkinisan İlköğretim Okulu’nda lise öğretimini ise Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 2007 yılından beri aktif ticaretle uğraştı. Beyaz Saray Düğün Salonu ve İS-BA İnşaatın sahibi olan Balican, aynı zamanda müteahhitlik de yapmaktadır. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde İşletme Fakültesindeki eğitimi devam eden  Balican, iyi derecede Kürtçe ve orta derecede İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme