Van’ı yaşanılır kent haline getirmek istiyoruz

Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı' başvurusu yapan Abdulahat Arvas, Ak Parti'nin Türkiye'deki birçok büyükşehirde örnek belediye hizmetleriyle markalaştığını belirtti.

İlhan Siyahtaş

Fark yaratan Ak Parti belediyeciliğini Van’a taşımak istediklerini söyleyen Abdulahat Arvas, " Bildiğiniz gibi Van büyükşehir oldu. Van’da  artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yani asfalt,  kaldırım ve makyaj yapmakla belediyecilik yapılmış sayılmayacak.  Artık ilimizde çok büyük projeler gündeme gelecek.  Ak Parti'nin büyükşehirlerde markalaştığını herkes görüyor. Büyük projelerle büyükşehir olan Van’ımızı el birliği ile daha güzel ve daha da yaşanılır bir kent haline getirmek istiyoruz. Bunun için aday adayı oldum”  dedi.

 Van’ın uyuşturucu, terör, kaçakçılık dendiğinde akla geldiğini, bu kötü imajdan, kimlikten uzaklaşması gerektiğini ifade eden Arvas, “ Belediye hizmetleri yanında Van'ı bu kötü imajdan kurtarmak için de çalışacağız”  diye konuştu.

Peygamber Efendimizin 'Irkçılığı ayaklar altına alıyorum' hadisini hatırlatan Arvas, "Ak Parti olarak ne Türkçülük, ne de Kürtçülük yapmıyoruz, yapmayacağız. Biz insanları ırkına, diline, dinine, rengine göre değerlendirmiyoruz, değerlendirmeyeceğiz. Bütün insanlarımızı sevgiyle, muhabbetle kyucaklayacağız.  Görev verildiği takdirde bütün hizmetlerimizde adil olacağız. İnsanlarımız arasında kardeşlik,  birlik duygusunu güçlendireceğiz” dedi.

Aday adaylığı konusunda herkesin bir demokratik yarış içinde olduğunu belirten Arvas şunları söyledi:  "Peygamber Efendimiz 'Hayırda yarışın'  buyuruyor.  Bugün bizler de bir yarış halindeyiz. Önemli olan hayırda yarışmaktır. Aday olsak da, olmasak da biz partimize, memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz.  Tüm arkadaşlarımız için de şunu söylüyoruz; küsmeden Ak Partimizin yerel seçimlerde başarısı için çalışmak gerekir. Cenab-ı Hak nasip etmişse, bu iş olur. Ancak nasip etmemişse bunada huzurla rıza gösteririz. Görev verilen arkadaşımıza canla başla yardımcı oluruz. Bizim çabamız nefsi" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme