Van'ı çiçek bahçesine dönüştürebiliriz

Bahar mevsimiyle birlikte Van'da çiçek ve fidan satışlarına yoğun ilgi var. Bel-Yapı Peyzaj Ağaç A.Ş işletme sahibi Halit Bitik, “El ele vererek Van'ımızın bütün yol kenarlarını, refüjlerini, evlerin balkonlarını, bahçeleri çiçek ve ağaç bahçesine dönüştürebiliriz” dedi.

Rıdvan CAN

Van'da bağı bahçesi ve evinin balkonu olan vatandaşlar kente ayrı bir güzellik katan fidan satıcılarına akın ediyor. Renk renk çiçekler, süs bitkileri ve fidanlar ile adeta cennet bahçesini andıran fidancılar satışlardan memnun olduklarını belirtiler.
"İzmir'den getiriyoruz"

Evinin bahçesinde hem ürünümü kendim yetiştireyim yetiştirirken de eğleneyim diyen Vanlıların süs bitkileri, çiçeklere ve meyve fidanlarına yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Bel-Yapı Peyzaj Ağaç A.Ş işletme sahibi Halit Bitik, " Bitkileri, ağaçları İzmir Ödemiş'ten getiriyoruz. İzmir, Manisa arasındaki yüksek dağlardan bu bitkileri temin ediyoruz. Bizim işimiz meşakkatli bir iştir. Tabi bu bitkileri alabilmek için zamanın da oraya gidilmesi gerekiyor. Zamanında gidilmediğinde fidanlar ve bitkiler alınamıyor. Bazı bitkileri ve fidanları da Yalova, Adana ve Mersin'den alıyoruz. Ama ağırlıklı olarak İzmir'den getiriyoruz. İşimizin riskli yönleri var. Bazen birçok bitki suya dayanamayıp elimizde satılmadan çürüyebiliyor" dedi.

"Belediyelerimiz teşvik edip destekleyebilirler"

Bu sezon yüzlerce çeşit çiçek bunlara ek olarak mevsimlik ağaç türlerinin satışa sunulduğunu belirten Bitik, " Yaklaşık 10-15 bine yakın meyve ağacı fidanı sattık. Şimdi de mevsimlikler satılmaya başlandı. Çiçek ve ağaç sever Vanlı vatandaşlarımız villalarını, yazlıklarını, bahçelerini, balkonlarını daha güzelleştirmek için mevsimlik süs bitkilerine ağırlık veriyorlar. Bodur bitkileri de tercih ediliyor. Firma olarak yol kenarlarında akasya, çınar ağaçları ile ağaçlandırma yapıyoruz. Fidanlığımızda Van'ın doğasına uygun zengin bitki çeşidimiz var. Bitkilerimizi, fidanlarımızı vatandaşlarımıza çok uygun fiyatta satarak sürümden kazanalım diyoruz. Elimizden geldikçe güzel Van'ımızı çiçeklerimizle, fidanlarımıza daha da güzelleştirmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızın ilgisi memnuniyet vericidir. Belediyelerimiz büyük kentlerde olduğu gibi Van'ın yeşile bürünmesi için vatandaşlarımızı teşvik edip destekleyebilirler. El ele vererek Van'ımızın bütün yol kenarlarını, refüjlerini, evlerin balkonlarını, bahçeleri çiçek ve ağaç bahçesine dönüştürebiliriz "diye konuştu.

"Van güzelleşsin insanlarımız da kazansın"

Hedeflerinin aynı zamanda buradaki insanlara iş imkânı sağlamak olduğunu ifade eden Bitik şunları söyledi: " Geçtiğimiz yıl 70'in üzerinde arkadaşımızı istihdam etmiştik. Daha yeni işin başındayız İlk aşamada 20 arkadaşımız istihdam edildi. Onlar çalışanımız değil, işimizin ortağıdır. İleri ki günlerde daha fazla insanı istihdam edeceğiz. Bizim en büyük kazancımız bu arkadaşların evlerine götürdükleri bir ekmektir. Biz bir kazanalım ama onlar 3 kazansınlar. Sonuçta Van güzelleşsin insanlarımız da kazansın."

Bakmadan Geçme