VANGÖLÜ SPOR KULÜBÜ LİGE KATILMIYOR

Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek olan Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor kulübü TFF'ye yazılı başvuruda bulunarak lige katılmama kararı aldı.

Vansesi Haber Merkezi

TFF Haziran ayında başlayacak, 266 takımın mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig’e katılmak istemeyen takımların haklarının 2021-2022 futbol sezonu için saklı kalacağını açıkladı.

TFF’nin kararına tepki gösteren Vangölü Sportif Faaliyetleri Spor kulübü Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir, 2020-2021 sezonuyla ilgili kulüplerin hazırlıklarını tamamlayarak lige hazır olduklarını belirterek, “TFF’nin pandemi döneminde akıl almaz bir şekilde geç kalan ve spor kamuoyunu oyalayan yaklaşımları tüm kulüpleri zorda bırakmıştır. Ligin tekrar oynanacağıyla ilgili bir karar verilmesi üzerine bizler gibi Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden kulüpler ‘katılım parası’ bedeli olan 22.000 TL’yi federasyon hesaplarına aktardı. Kulüpler maçlar yapılacak diye futbolcularına hem transfer ücreti ödedi hem de kamp giderlerini karşılayarak önemli bir yükün altına girdi. Salgın nedeniyle bütün kesimlere destek verilmesine rağmen hiçbir destek göremedik. Her şey omuzlarımıza bindirildi. Futbolcularımıza yardım elimizi uzatarak ve onların moral motivasyonunu yükseltecek adımlar atarak bugünlere geldik” dedi.

Tunçdemir: Katılmak istemiyoruz

Tunçdemir, söz konusu karar doğrultusunda ‘hızlandırılmış lige’ katılmayacaklarını ifade ederek, “Madem koronavirüs test sonuçları bu ligin kaderini belirleyecekti biz neden 8 aydır bekliyoruz? En başından bu konu gündeme getirilseydi yapılanmamızı ona göre yapar; sezon planlamamızı ona göre yapardık. Burada futbolcu arkadaşlarımızın 2-3 aylık emekleri var. Federasyon aldığı karar doğrultusunda spor kulüplerini bir sezona sığdırmak niyetindedir. Yani önünü görmediğimiz bir yolda yürümek oyuncu arkadaşlarımızın geleceklerine karşı bir hakkaniyetsizlik olacak. Bu kararı futbolcu ve arkadaşlarımızın emeklerine sahip çıkmak geleceklerine doğru dokunuş yapmak için alıyoruz. Bu bağlamda hiçbir şeye yakışmayan bu kararı ile gerçekleştirilecek ‘hızlandırılmış lige’ katılmak istemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Bakmadan Geçme