Van’da yaşayan Gaziantepliler coştu

Van'da yaşayan ve çeşitli kuruluşlarda görev yapan Gaziantepliler Elit World Otel'de düzenlenen Gaziantepliler gecesinde bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

Fazıl ERÜŞ

Gaziantep’in Kurtuluşu'nun 92. yıldönümü nedeniyle "Gaziantepliler Gecesi’ düzenlendi. Elit World Otel'de düzenlenen geceye Türkiye Gaziantep Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Güçtekin, Van Gaziantepliler Dernek Başkanı İdris Nebi Kurt, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Tuşba Kaymakamı Ramazan Kurtyener, Saadet Parti'si İl Başkanı Özay İlhan, Saadet Parti'si Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş ve çok sayıda davetli katıldı. Vanlılar ve Gazianteplilerin bir araya gelerek kaynaştığı gecede konuklar Gaziantep ve Van yöresine ait türküler ve halaylarla doyasıya eğlendiler. Gecede yapılan hediye çekilişine katılan konuklar maddi durumu iyi olmayan öğrencilere eğitim ve giyim desteği sağladı.

Kardeşliğimiz daha da pekişti

Van Gaziantepliler Dernek Başkanı İdris Nebi Kurt, Van'da 18 yılı doldurmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Gaziantepli olmaktan ve 18 yıldır Van'a hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu belirten Kurt, " Van'da görev yapan hemşerilerimizi, okuyan öğrencilerimizi ve Van'ın önde gelen isimlerini gecemize davet ettik. Hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmadı. Vanlılarla bir arada bu geceyi kutlamak kardeşliğimizi bir daha pekiştirmiştir. Ayrıca geceye emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Van Gaziantep dayanışması yaşandı

Geceye katılan misafirlere Gaziantep yöresine ait fıstıklı baklava, Antep fıstığı, çiğ köfte ve yemek ikram edildi. Gecenin çok renkli ve coşkulu geçtiğini söyleyen Gaziantepliler, "  Gaziantep'in Kurtuluşu'nu kutladığımız gecede Van ve Gaziantep kaynaşması ve dayanışması yaşandı.   Van ve Gaziantep'in tarihten, ekonomiden, kültürden gelen  örnek yakınlıkları var.  Bu tür etkinlikleri dünyanın neresinde olursak olalım yapmamız gerekir. Geceye Vanlı kardeşlerimizin de katılması bizleri çok mutlu etmiştir" diye konuştular.

Bakmadan Geçme