Van’da Yaşanan Afetler TABB’a Yükleniyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geliştirilen Türkiye Afet Bilgi Bankası’na (TABB), Van’da yaşanan afetlerle ilgili veri ve dokümanlar yükleniyor.

Açıklamalarda bulunan AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, 2015 ve 2016 yıllarında yaşanan afetlerle ilgili dokümanların sisteme yüklendiğini ve çalışmaların geriye dönük olarak devam ettiğini söyledi. 2011’de Van’da yaşanan iki büyük depremle ilgili verilerin önümüzdeki günlerde sisteme yükleneceğini ifade eden Uçar, “Türkiye Afet Bilgi Bankası sistemine girdiğinizde 81 ilimizin tüm yerleşim birimlerinde yaşanan küçük ve büyük ölçekli olarak tanımlanan 122 afet türüne yönelik veri yüklemeleri devam ediyor. Bu anlamda ilimizde de 2015 ve 2016 yıllarında yaşanan afetlerle ilgili dokümanlar şu an itibarıyla sisteme yüklenmiş durumda. Geriye dönük olarak veri ve doküman yüklemelerimiz devam etmektedir. 2011 yılında ilimizde yaşanan iki büyük depremle ilgili veriler de önümüzdeki günlerde sisteme yüklenecektir. Burada afet bilgisi çok detaylı olarak verilmektedir. Bu sayede vatandaşlarımız da AFAD sayfamızda bulunan TABB linkinden bu bilgilere ulaşmış olacaklar. Bu çalışma gelecekte verilerin elektronik ortamda saklanması açısından son derece önemlidir. Bizler de bu çalışmayı önemsiyoruz ve ilimizle ilgili verileri de süratle sisteme yüklemeye devam ediyoruz” dedi.
Bu arada Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) afetlerle ilgili olarak TABB’da bugüne kadar 111 bin 818 doküman ve 15 bin afet verisi yüklendiğini belirtti.

Bakmadan Geçme