Van'da Su Sporları Merkezi Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüs sahilinde Su Sporları Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Gölü'nden bundan sonra daha çok faydalanacaklarını söyledi.

YYÜ Kampüs sahilinde 20 bin mertrekare alan üzerinde kurulan Su Sporları Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi açılış törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Sinir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin eğitim almaya başladığı merkezde kano, sörf, yelken ve kürek branşları ile kum futbolu ve voleybolu da yapılabilecek. Merkezin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Peyami Battal, Van Gölü'nden yeterince yararlanamadıklarını belirterek, "Bizler yüzümüzü Van Gölü'ne döndük. Ama aslında içerisine girmemiz gerekiyor. Bugüne kadar aktif bir şekilde su sporları merkezimiz olmadı. Hem bizler, hem öğrencilerimiz, hemde vatandaşlarımız Van Gölü'nde yapılan su sporlarından istenilen düzeyde yararlanamıyordu. Biz bu merkezimizi onun için açtık. Bütün öğrencilerimizi su sporları yapmaya yönlendireceğiz. Burada eğitim verecek eğiticilerimiz de sertifikalıdır. Sertifikalı eğitmenlerimiz istekli öğrencileri eğitip farklı meslek sahibi bir grup yetiştirecek" dedi.

Merkezin açılışının ardından Rektör Battal ve Emniyet Müdürü Yurdakul deniz bisikletine binerek öğrencilerle birlikte Van Gölü'nde tur attı.

 

Bakmadan Geçme