VAN'DA KEKEMELİĞE SON

Hacı Yılmaz
Yaklaşık 9 aydır Van'da bulunduklarını belirten Uzman Eğitici Emin Akyol, 17 bin üzerinde öğrencilerinin bulunduğunu söyledi.
Çalışmaları hakkında bilgi veren Uzman Eğitici Emin Akyol, "Yaklaşık 9 aydır kursumuz faaliyette. 100 kişinin üzerinde kursu bitiren öğrencimiz var. Bitiren öğrencilerimizin yüzde 99'u normal birey seviyesinde konuşmaya başladılar. İlk 7 günde okumasını kalan 7 günde konuşmalarını düzelttiriyoruz" dedi.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Uzman Eğitici Emin Akyol, 12 yıldan bu yana hizmet verdiklerini belirterek, "Yaklaşık 9 aydır Van'da hizmet veriyoruz. Türkiye genelinde 17 tane şubemiz var. Yaklaşık 12 yıldır bu işi yapıyoruz. 17 binin üzerinde öğrencimiz oldu. Kekemelik genelde 2 ile 6 yaş arasındaki çocukların olgunlaşma dönemlerinde ortaya çıkan bir konuşma bozukluğudur. Eğitimimiz okuma yazma bilen bireylerimize 15 gün, bilmeyenlere ise 25-27 gün arasında değişiyor. 15 günlük bir çalışma süresi içerisinde herhangi bir cerrahi işlem veya ilaç ile tedavi söz konusu değil. Buradaki çalışmalarımız tamamen eğitim düzeyi içerisindedir. Öğrencilere günlük ortalama olarak 2 ile 3 saat arasında ders veriyoruz. Bu derslerimiz ilk önce nefes egzersizleri, ayna terapisi, diyafram çalışması, çene egzersizleri ile oluşmaktadır. Bunlar bittikten sonra bilgisayar destekli programlarımız var. Öğrenciler bilgisayar başına geçip kulaklık yoluyla bilgisayardaki programları dinlemeye başlıyor. Yaklaşık 2-3 saat sesli metin okumaya başlıyor. Bunlarda bittikten sonra Psikolog arkadaşımızın eşliğinde özgüven, motivasyon çalışmalarımız başlıyor. Daha sonra öğrencilerle toplu bir sunum çalışmamız oluyor. Buradaki amacımız eski konuşma alışkanlığını unutturup yeni bir konuşma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu konuşma alışkanlığı da melodi yöntemiyle oluşuyor" dedi.
Akyol, aynı zamanda çevre illerden kurs görmek için Van'a gelen öğrenciler için konaklama yeri de sağlandığını ve aynı zamanda kurs gören öğrencilerle de zaman zaman piknikler düzenlediklerini belirtti.

Yorumlar 1
Emin 11 Ocak 2022 12:24

Kurs hakkında bilgi bir de adresinizi alabilirmiyim

Bakmadan Geçme