VAN'DA KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

Van Belediyesi’nin kaldırımları yenileme çalışmaları devam ediyor.
Çarşı merkezindeki kaldırımlarda vatandaşların rahat bir şekilde yürüyebilmeleri ve il merkezinin daha güzel bir görünüme sahip olması açısından ara sokaklardaki kaldırımlar yenileniyor. Bu çalışmanın yanında ana arterlerde ise asfalt çalışması başlattıklarını söyleyen yetkililer, özellikle çarşı merkezinde kaldırım üzerinde bulunan ve zaman zaman kazalara sebebiyet veren bodrum kapaklarını da kapattıklarını ifade ettiler. Yetkililer, “Şu ana kadar kent merkezinde 160 bin metrekare kaldırım çalışması yaptık. Yaptığımız tüm bu çalışmalar sırasında halkın da isteği üzerine kaldırımlarda bulunan tüm bodrum kapaklarını kapattık. Bu yıl da kaldırımlardaki kapakların tamamını kapatıyoruz. Şu ana kadar kent merkezinde yaptığımız bu çalışmalarda bu sorunu aştık” şeklinde konuştular.
Çarşı esnafı ise, yapılan uygulamanın yerinde olduğunu belirterek, “Bu uygulama belki geç kalınmış bir uygulamadır. Ancak yinede bu çalışmayı başlattıklarından dolayı Van Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler.
Vatandaşlar ise, daha önceleri bodrum kapaklarından dolayı kaldırımlarda rahat yürüyemediklerini belirterek, “Bu kaldırımlar zaman zaman ufak kazalara sebebiyet veriyordu. Vatandaşlar kaldırımlarda rahat yürüyemiyordu. Ancak bu uygulama ile sorunsuz bir şekilde yürüyebileceğiz. Bu uygulamayı başlattıkları için Van Belediyesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.
vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme