Van’da kahvaltı yapmanın saati yok

Önceki gün Antalya’ın yerli halkından oluşan turist grubu, Doğu ve Güneydoğu turuna Van Kahvaltısı yaparak başladı. Öğleden sonra kahvaltıya gelen ekibi karşılayan Sütçü Kenan Coşkun, bu önemli hizmette saat gözetmediklerini ifade ederek, Van’a gelen yerli olsun yabancı olsun fark gözetmeksızın gelen turist grublarına her saat hizmet etmeye hazır olduklarını söyledi.

Rıdvan  CAN

Ürün çeşitliliği, kalitesi, duyurucu özelliği ve hizmeti ile vazgeçilmez bir sofra haline gelen Van kahvaltısı  artık günün ikinci vaktinde bile tercih edilmeye başlandı.  Van’a gelen turist grupları, saat farkı gözetmeksizin Van kahvaltısını tadarken, Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu ise ile gelen turist gruplarına öğleden sonar da  hizmet sunuyor.

Turist gruplarının tercihi Sütçü Kenan

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne turlar düzenleyen tur acentaları, Van’da özelllikle kahvaltıyı programlarına dahil ederek turistlerin meşhur Van kahvaltısından tadmalarını sağlıyorlar.

Önceki gün Tolimtur’un düzenlediği ve Antalya’nın yerli halkından oluşan turistlerin ağırlıklı olduğu bir grub Van’a gelerek Sütçü Kenan’da kahvaltı yapma imkanı buldu.

Turist gruplarını her sene Van’a getiren, Van’ın tarihi ve turistik güzelliklerinin tanıtımında elçilik görevi üstlenen profesyonel tur öperatörü Arife Temur, Güneydoğu turuna Van’dan başladıklarını belirterek, Van’a getirdikleri turistleri özellikle Van Kahvaltısı ile buluşturduklarını söyledi. Van kahvaltısının yanı sıra Van Kalesi, Kedi Evi, Akdamar Adası, Van Müzesi gibi önemli turistik mekanları gezdiklerini ifade eden Temur, böylelikle Antalya ile Van arasında bir köprü kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Hepimiz aynı havayı teneffüs ediyoruz

İnsanları bu bölgelere getirmek, kaynaşmalarını sağlamak, buraları görüp gezmelerini ve insanların bu bölgelere karşı ön yargılarını kırmak için çalışmaktan son derece gurur duyduğunu ifade eden Tur Operatörü Arife Temur, insanlar  arasındaki ayrımcılığa karşı olduklarını belitti.

Antalya’da yaşayan yerli vatandaşlardan oluşan bir ekibi Van’a getirerek, bu güzellikleri ve Van halkının misafirperverliğini görmelerini sağladıklarını vurgulayan Temur, “Her yıl mutlaka turist gruplarını Van’a getiriyorum. Bu güzel coğrafyayı, güzel insanları görmelerini sağlamak beni mutlu ediyor. Doğu, Batı, Kuzey, Güney hepimiz aynı havayı teneffüs ediyoruz. Buraları görsünler, insanları tanısınlar diye Tolimtur olarak bu bölgeye has turlar düzenliyoruz. Van’a geldiğimizde de mutlaka Sütçü Kenan’a uğrar turistlere meşhur Van Kahvaltısından tadmalarına imkan sunuyoruz.  Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu gerçekten bu işi hakkıyla yapan bir işletme. Turist gruplarımız buradan son derece memnun ayrılıyor. Kahvaltı salonu çalışanlarının yakın ilgisi, alakası, güler yüzlülüğü bizi son derece memnun ediyor. Bu davranış Doğu ile Batı arasındaki  kardeşliği, yakınlaşmayı daha çok pekiştiriyor. Van çok güzel, Van kahvaltısı çok leziz” şeklinde konuştu.

Saat 16.00’da kahvaltıya gelen var

Günün ilk öğünü olan kahvaltının öneminden bahseden Sütçü Kenan, Van kahvaltısının bir kültür haline gelmesinden dolayı insanların kahvaltı yapma konusunda saat gözetmediklerini vurguladı.

Gündüz vakti saat 16.00’da bile kahvaltı yapmak için kahvaltı salonuna müşterilerin geldiğini kaydeden Sütçü Kenan, bu da Van kahvaltısının ne derece önem taşıdığını gösterdiğini söyledi.

Kahvaltı Salonu olarak ile gelen yerli ve yabancı turistlere her saat hizmet etmeye hazır olduklarını sözlerine ekleyen Sütçü Kenan, bu sorumluluğu taşıyan bir işletme olarak titiz bir çalışma sergilediklerini belirtti. 

Bakmadan Geçme