Van'da iş yerleri hüzünle kapandı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği 'Korona Virüs Tedbirleri' konulu ek genelgesi sonrası Van'da sinema, kafeterya, kahvehane koronavirüs önlemleri kapsamında geçici süreyle ışıklarını söndürerek kapandı.

Vansesi Gazetesi Özel

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen korona virüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Türkiye'de de yeni önlemler alınmaya başlandı. Önlemler kapsamında Van'da da yüzlerce iş yeri yeni bir emre kadar kapısına kilit vurdu. İşyerlerinin kapılarına kilit vurulması sırasında duygulu anlar yaşandı. 

İŞYERLERİNE KİLİT VURULDU

İçişleri Bakanlığı'nın, 81 il valiliğine gönderdiği 'Korona Virüs' konulu ek bir genelge  sonrası Van'da  sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri faaliyetlerini geçici bir süreliğine  saat 24.00 itibariyle durdurdu.

CADDELER KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Müşterilerini boşaltarak ışıklarını söndüren işyerleri temizlik, gaz ve elektrik kesimi sonrası kapılarına kilit vurdu.  İş yeri sahiplerinin ve çalışanların hüzün içinde terk ettiği iş yerlerinin kapanmasıyla Van’ın insan  ve araç yoğunluğu bakımından en hareketli, geceleri ışıl ışıl olan  İkinisan, Cumhuriyet, İskele, Maraş gibi  caddeler ile Kültür, Şemsiyeli  sokakları,  Van AVM, Park AVM  ve diğer işyerlerinin bulunduğu caddeler karanlığın ardından sessizliğe  gömüldü.

 Van'da 450'ye yakın kafeterya restoran benzeri iş yerinin olduğunu belirten esnaflar," Kürsel bir salgın  olan koronavirüs ile ilgili ülkemizde  önlemler alınıyor.  İnsan sağlığı herşeyden önemlidir. Bizlerde vatandaş olarak  bilnçli hareket ederek  devletmizin, yetkililerin aldığı önlemlere  titizlikle uyacağız. Bu süreçte bütün vatandaşlar olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Küresel ve ulusal mücadelede üstümüze düşen tüm sorumluluklarımızı eksiksiksiz yerine getireceğiz. Tedbirler doğrudur, gereklidir. Ülkemiz  ve milletimiz güçlüdür bu sorunu birlikte aşacağız.  İş yerlerimizde onlarca insan istihadam ediliyor, vergi veriyoruz, katma değer sağlıyoruz. Devletimizin  virüs salgını nedeniyle kapanan  iş yerlerinin sorunlarını, sıkıntılarını  çözeceğine yürekten  inanıyoruz" dediler. 

 

ESNAFLAR YARDIM VE DESTEK BEKLİYOR

 Esnaflar ve vatandaşlar salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında ortaya çıkan görüntünün üzücü, ürkütücü olduğunu belirterek "Devletimiz  işyerleri açılıncaya kadar kiraların alınamak kaydıyla dondurulmasını; vergi, elektrik, su, doğalgaz, sigorta gibi ödemelerde yardımcı olmasını istiyoruz.  Sorunu  el ele  birlikte göğüslemek kürsel belayı ülkemizden uazklaştırmak zorundayız.  

Bakmadan Geçme