Van'da 'Güvenli İnternet Kullanımı' Bilgilendirilmesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Telekomünikasyon Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol sonrası Van Gençlik Merkezi üyeleri, 'Güvenli İnternet' hakkında halkı bilinçlendirmek için el ilanları dağıttılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Telekomünikasyon Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Van Gençlik Merkezi tarafından 'güvenli internet kullanımı' hakkında bilgilendirme çalışması başlatıldı. Van Gençlik Merkezi çalışanları el ilanları dağıtarak çocukları, gençleri ve yetişkinleri konu hakkında bilinçlendirdi. Gençlik Merkezi Gençlik Çalışanı Mehmet Cihan Demir, internet kullanımının yayılması ve kullanıcı yaşının oldukça aşağılara inmesinden dolayı Telekomünikasyon Dairesi Başkanlığı'nın başlattığı bu çalışmayı Gençlik Merkezi olarak yaymak istediklerini söyledi. Demir, "Telekomünikasyon Dairesi Başkanlığı'nın başlatmış olduğu bu kampanyada gönüllü olarak çalışmalara başladık. Son zamanlarda internet kullanıcılarının sayısı oldukça arttı. Bunun yanı sıra maalesef internet kafelerde gençlere uygun olmayan internet hizmeti veriliyor. Bu anlamda bizde üzerimize düşeni yapmak istedik. Çeşitli yerlere afiş asarak ve el ilanları dağıtarak halkı bilgilendirmeye çalışıyoruz. İnternet kafeler ve esnafları dolaştık. Çalışmalarımızda halkımızın fazlasıyla bu konuda bilinçsiz olduğunu gördük. Maalesef kullanıcı yaşının düşmesini fırsat bilenler, çocuklarımızı ve gençlerimizi yazılımlar aracılığı ile tuzağın içerisine çekiyor. Bizde kullanıcılara güvenli interneti anlatarak onları o tehlikeli durumlara girmemeleri hakkında bilgilendirdik" dedi.

Bu tür çalışmaların devam edeceğini söyleyen Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ise, "Gençlerimize her alanda destek vermek görevimizdir. Çalışanlarımızda bu konuda üzerine düşeni yaparak halkı bilinçlendirip, yapılması gerekenleri anlattı. Umarım faydalı olmuştur. Çalışanlarımızı daha fazla yaygınlaştırarak Gençlik Merkezi binamızda da konu ile ilgili seminerler düzenleyerek uygulamalı olarak da çalışmamamızı sürdürmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Bakmadan Geçme