Van’da Da Çocuk Felci Diye De Bir Şey Yok

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren: “ Geçmişte 7 hastalığa karşı aşı uygulanırken, bugün 14 hastalığa karşı aşılama yapılıyor. Aşı noktasında da Türkiye ortalamasını yakaladık. Van’da da çocuk felci diye de bir şey yok.”

Hacı Yılmaz

Van genelinde başarılı sağlık taramaları ve aşılama yaptıklarını kaydeden Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren sağlık hizmetini vatandaşların ayağına götürdüklerini ancak bazı hastalıkların tedavisi için düzenli kontrollerin zamanında yapılması gerektiğini söyledi.  Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren ve Yardımcısı Yaşar Beygo İle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Yazı İşleri Müdürümüz İkram Kali  ile  görüşen İmren çalışmaları hakkında  bilgi verdi.

 

“Van’da da çocuk felci diye de bir şey yok”

Van’ın 78 yıllık tarih kokan ilk gazetesini ziyaret etmekten mutluluk  duyduklarını belirten Dr. İmren, “Halk Sağlığı Müdürlüğü dönemimde yıllar önce yapılmayan çalışmaları yaptık. İnsanların eskiden hastanelerde tedavi görmek için saatlerce sıraya girmek zorunda kalıyordu. Ama bugün artık evimizde bile hasta yatağımızda tedavi görebiliyoruz. Sağlık alanında sahalarda verdiğimiz eğitimlerde insanları çok etkiliyor. Sağlık alanında her gün biraz daha üstte olmamız gerekiyor. Geçmişte 7 hastalığa karşı aşı uygulanırken, bugün 14 hastalığa karşı aşılama yapılıyor. Aşı noktasında da Türkiye ortalamasını yakaladık. Van’da da çocuk felci diye de bir şey yok. Sağlığın her yönüne yoğunlaşıyoruz. Aile hekimlerinde kalitenin artması için çalışmalar içinde oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Kanser taramaları ihmal edilmemeli”

Kanser taramalarında insanlara kontrole gelmeleri için rica ettiklerini belirten  Dr. İmren, “ Belli bir yaş grubunda insanları taramaya getirmek için yalvarıyoruz. Her alanda kanser taraması yapıyoruz. İnsanlar kanser, rahim ağzı vb. kanser taramalarını yapmak istemiyor. İnsanlarımızın bu tür taramalarına ilgi göstermesini istiyoruz.Kanser  taramaları ihmal edilmemelidir.  İnsanlarımızın sağlıkları için  aile hekimlerine gitmesini ve onlarla tanışmasını istiyoruz. İnsanlarımız buna çok alışık değil. İnsanlarımız maalesef  ne zaman hastalansa o zaman hastaneye gitmeyi tercih ediyor. Aslında öyle olmamalı sürekli aile hekimlerini sağlık danışmanları olarak ziyaret edilmelidir. Biz sadece sağlık hizmeti vermiyoruz. Sağlık konusunda da sağlık eğitimi veriyoruz. 300 binin üzerinde insana sağlık için eğitim veriyoruz. Bu yeterli mi tabi yeterli değil. Tanışma amaçlı gazetenizi ziyaret etmek istedik.  Bize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme