Van'da aceleci bebekler doktorlarıyla buluştu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuğu prematüre doğan aileler, '17 Kasım Dünya Prematüre Günü' etkinliğinde buluştu.

Prematüre bebekler ve aileleri SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi tarafından düzenlenen “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” etkinliğiyle bir araya geldi. Hastanenin yeni doğan ünitesinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda doktor, hemşire, prematüre doğan aceleci bebekler ve aileleri katıldı. Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ümit Haluk İliklerden, kendisinin de iki prematüre çocuk babası olduğunu söyledi. Hastane Başhekimi Op. Dr. İliklerden, “İki prematüre çocuk babası olarak bugünün önemini, prematüre çocukların dünyaya erken gelmesindeki acelelerini ve anne karnı kadar çok konforlu bir yeri terk edip bizlere gelmelerini, bu konuda onlara ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini, sağlık çalışanları olarak biliyoruz. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 2. Sağlık Hizmetleri Bölgesi olarak en kapsamlı, en modern ve profesyonel ekiple bu hizmeti bu bebeklerimize verme çabasındayız” dedi.

Prematüre doğan aceleci bebeklere sahip çıkma görevinin kendilerine düştüğünü ifade eden İliklerden, “Yeni doğan yoğun bakım ekibinde çalışan sağlık çalışanlarımıza verdikleri hizmetten dolayı hepsine teşekkür ediyorum. 2. Sağlık Hizmetleri Bölgesi olarak tüm çevre illerden her zaman tüm hastalarımıza kapımız açıktır. Gece-gündüz durmadan çalışan bir ekiple hiçbir vatandaşımızın, hiçbir hemşerimizin mağdur olmaması için çalışıyoruz. Annesinin karnını terk eden, bize güvenerek elimize doğan prematüre bebeklerimize en iyi şekilde sahip çıkma görevi bizlere düşüyor" şeklinde konuştu.
SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Dal Dalaz ve Uzm. Dr. Handan Hakyemez Toptan’ın da birer konuşma yaptığı etkinlik, pasta kesimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme