Van'da 15 Temmuz etkinliklerle kutlanacak

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'nci yıldönümü '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı belli oldu.

Burhan Ergin

Van Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinliklerin düzenleneceğini açıkladı. Programda Van Valiliği başta olmak üzere Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilçe belediyeler Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Van İl Müftülüğü, Van’daki sivil toplum örgütleri çeşitli etkinlikler düzenleyerek 15 Temmuz’u kutlayacak. 9-15 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak etkinliklere tüm vatandaşlar davet edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre “15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla ilimizde Cumhurbaşkanlığının talimatları ve himayeleri ile 9-15 Temmuz 2021 tarihleri arasında '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü', çeşitli etkinliklere kutlanacak” denildi. Program 9 Temmuz Cuma Günü saat: 08:00’da Van Valiliği bahçesinde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan resim sergisiyle başladı.

9-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen programda resim kursu, şiir dinletisi, semazen gösterisi, Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü, atletizm, masa tenisi, kort tenisi, kano kürek, yüzme yarışları düzenlenirken, Prof.Dr. Bekir Koçlar, "Türkiye'de Darbeler ve Sonuçları" konferansı verecek. Akköprü Mezarlığında şehitler ziyaret edilerek dualar okunacak. 600 Kişilik Meşaleli Sporcu Grubu Demokrasi yürüyüşü gerçekleştirecek. Şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilerek, etkinlikler 15 Temmuz gecesi son bulacak.

Bakmadan Geçme