​Van YYÜ'de Kariyer Günleri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından 'Kariyer Günleri' kapsamında düzenlenen kariyer sohbetlerine, Türk savunma ve havacılık sektöründe teknoloji geliştirmeye ve ürünleşmeye odaklanmış Bilgisayar Tabanlı Eğitim Sistemleri (BİTES) Genel Müdürü Uğur Coşkun konuk edildi.

 Basın Bülteni

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, Van YYÜ akademisyenlerinden Özge Ersezer’in moderatörlüğünde BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, Uzay girişimcisi olma yolundaki hikâyesini salondaki öğrenciler ve akademisyenlerle paylaştı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin katıldığı sohbette yaptığı konuşmada kendisinin de matematik mezunu olduğunu ifade ederek bilgisayar ve yazılımda matematik altyapısı güçlü olanların daha başarılı olacaklarını, daha özgün ve daha nitelikli çalışmalar ortaya koyabileceklerini belirtti.

 Değişen ve dönüşen dünyada teknolojiye ayak uyduracak seviyedeki Van YYÜ’nün, kendi hayallerini gerçekleştirebilecek donanıma ve alt yapıya sahip olduğunu söyleyen Rektör Şevli konuşmasının devamında “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ilk defa önceki yıl öğrenci aldık ve bu doğrultuda akademik kadrosunu da güçlendirdik. Biz, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve DAKA ile birlikte Van’ı yazılım üstü bir kent haline getirmek istiyoruz. Sayın Valimizin öncülüğünde başlatılan 365 Van Projesi kapsamında, ‘Bilişim Van’ ve ‘Tekno Van’ projelerini başlatarak yaklaşık bin gencimize yazılım eğitimi ve girişimcilik mentörlük eğitimlerini başlatacağız. Sadece Üniversitemizdeki gençlerin değil başka üniversitelerden gençlerin ve mezunların da katılabileceği bir proje bu” dedi.

Kampüs sınırları içerisinde bulunan Van Teknokent’te, yaklaşık 3 bin girişimciye son üç yılda mentörlük desteği verildiğini ifade eden Rektör Şevli, “Van Teknokent’te oluşturduğumuz markalarımızdan Start One, Ben Girişimciyim, Patent Growth, Lab One’ı teknoloji tabanlı girişimciliği geliştirmek amacıyla kurduk. Bu kapsamda Van Teknokent’imiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank tarafından kuluçka faaliyetleri alanında En Başarılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi kategorisinde üçüncülük ödülüne de layık görüldü” dedi.

 Rektör Şevli, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde, 13-14 Mart tarihleri arasında 6 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirecekleri Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda da BİTES’i de görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.  

BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun’u dinleyenler arasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci vardı.

Bakmadan Geçme