​Van YYÜ, Turuncu Bayrak aldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 'Engelsiz Üniversiteler Ödülleri' kapsamında '2022 Yılı Mekânda Erişilebilirlik Ödülü Alan Üniversiteler' alanında 7 Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

Basın Bülteni

YÖK tarafından üç farklı kategoride değerlendirilen Engelsiz Üniversite Ödülleri, Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Engelsiz Program Nişanları olmak üzere iki alanda verilmektedir. Mekânda Erişilebilirlik alanında 2022 yılında Üniversitemizden; Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlık Binası, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Ferit Melen Merkez Kütüphanesi, Konuk Evi ve Rektörlük Binası ‘Mekânda Erişilebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak)’ aldı.

2020 yılında ‘Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’nde, Van YYÜ Engelli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nün dokuz birim adına yaptığı başvuru sonucunda, Üniversitemizden altı birim; Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Kompleksi ile Şehit Polis Halit Hamuryen Yemekhanesi  ‘2020 Yılı Mekânda Erişilebilirlik Ödülü ‘Turuncu Bayrak’ almıştı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin diğer herkes gibi istediği yere ve istediği hizmete, bağımsız ve güvenli ulaşabilmesi adına gerekli alt yapı ve donanımı sağlamaya yönelik çalışmalar ve projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Rektör Şevli, YÖK tarafından açıklanan 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri kapsamında 7 birimimizin ‘Mekânda Erişilebilirlik’ sertifikaları ve turuncu bayraklarının kendilerine ulaştığını bu kapsamda sertifika ve ödüllerin 21 Aralık tarihindeki ‘40. Yıl Etkinlikleri Kapanış ve Ödül Töreni’ programında ilgili birim yöneticilerine takdim edileceğini bildirdi.

 

Bakmadan Geçme