VAN YYÜ MÜHENDİSLİK KAMPINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen ve geleneksel hâle gelen Mühendislik Kampı, bu yıl Van YYÜ ev sahipliğinde başladı. 'Farklı Alanlar Yeni İnsanlar Tematik Kış Kampları' programı kapsamında ülkemizin dört bir yanından gelen 150 üniversite öğrencisi katıldı.

Basın Bülteni

Aişe Sıddıka Erkek Öğrenci Yurdu’nda açılışı yapılan kamp, 30 Ocak – 3 Şubat tarihleri boyunca devam edecek. Bilimsel sunumların yanı sıra; spor faaliyetleri, geziler, turnuvalar, bilgi yarışmaları ve sıra gecesi gibi etkinliklerin de yer aldığı “Mühendislik Kampında” birbirinden önemli isimler ağırlanacak.

Kamp açılış dersi; Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu’nun “Mühendislik Kariyeri” sunumuyla başladı. Birinci gün sunumları arasında; Bayraktar Akıncı Mühendisi Ayşe Okutan’ın “Türkiye’de Savunma Sanayi Teknolojisinin Gelişimi” adlı sunumu yer alırken, kampın ikinci gününde Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu’nun “Bilişim Vadisi” adlı sunumu yer almaktadır. 

 Kampın devamında; Türk Hava Yolları Genel Müdür-CEO Bilal Ekşi başta olmak üzere TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhurbaşkanlığı Finans ve Teknoloji Üssü Genel Müdürü Yasin Erol, Dijitalpark Teknokent Genel Müdür-CEO Prof. Dr. Tahsin Engin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık gibi birçok önemli isim öğrencilerle bir araya gelecek.

 Mühendislik Kampının açılışına katılarak konuşma yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, böyle bir etkinliğin paydaşı olmaktan son derece memnun olduklarını belirterek; üniversite öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri açısından bu tür programların önemli olduğunu vurguladı.

 Üniversite olarak bilime ve teknolojiye en üst düzeyde önem verildiğini dile getiren Rektör Şevli, “Geçen yıl Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ilk defa öğrenci aldık. Bilgisayar Mühendisliği akademik kadromuzu çok güçlendirdik. Gerek programlama gerek yazılım alanında gerçekten çok yetkin akademisyenlerimiz var. Biz bu gücümüzü kullanarak şehirdeki iyi okullarda Van MAT-BİL: Bugünün Bilimi Yarının Teknolojisi Projesi’ni başlattık. Bu çocuklarımıza şimdiden ileri düzeyde matematik, çizge teorisi, algoritma ve  programlama dersleri veriyoruz. Bu öğrencilerin yetişmesiyle birlikte; öğrenciler TÜBİTAK gibi yarışmalara hazırlanarak Van ve Türkiye’ye katma değer üreten özellikle ileri teknolojiler, TÜBİTAK'ın da belirttiği öncelikli alanlarda şehrimizi iyi bir noktaya getirecekler. Bunun yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi - Van Teknokent de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2021 yılında kuluçka faaliyetine göre en başarılı “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Teknokentimiz, 70 Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasından 16. sırada yer alarak Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin en başarılı Teknoparkı olarak çok büyük bir başarı göstermiştir” dedi.

 Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin “yetenek her yerde” sloganıyla kariyer fuarları düzenlediğini belirten Şevli, “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nı bu yıl 13-14 Mart'ta Van Yüzüncü Üniversitemizin ev sahipliğinde ve komşu altı üniversite ile birlikte Van'da gerçekleştireceğiz. Burada birçok sektörden temsilciler gelip kariyer fuarında yer alacaklar. Hem üniversite öğrencilerimiz hem de farklı illerden gelen üniversite öğrencilerine burada tanıtım yapılacak. Bugün sizlerin bu kış kampı için buraya gelmeniz, bir kariyer veya bir tecrübe paylaşımı gibi de düşünülebilir. Ben inanıyorum ki bu kamp ile birlikte network oluşturarak; ufkunuz daha açık ve vizyonunuz daha geniş olacaktır” ifadelerini kullandı.

3 Şubat'ta sona erecek kampın açılış törenine Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy katıldı.

Bakmadan Geçme