• Haberler
  • Güncel
  • Van YYÜ'lü öğrencilerden ulaşım sorununu çözün çağrısı

Van YYÜ'lü öğrencilerden ulaşım sorununu çözün çağrısı

Yeni eğitim öğretim dönemine 18 Eylül 2023 tarihinde başlaması planlanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi aldığı kararla 2 Ekim 2023 tarihinde öğrencilere kapılarını açıyor. Açılış öncesi yetkililere seslenen öğrenciler, büyük sorun olan ulaşım sorununun çözülmesini istediler.

Üniversitenin birçok sorunlarından biri olan toplu ulaşım sorunu bu yılda yine öğrencileri mağdur edeceğe benziyor. Her yıl toplu ulaşımda yaşanan sorunlardan dolayı mağdur olduklarını belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetimine ve yetkililere seslenerek ulaşımda yaşanan sorunların çözülmesini istediler.

2 Ekim 2023 tarihinde yeni eğitim öğretim yılına kapılarını açacak olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yönetimi bu zamana kadar söz konusu sorunun çözümü için somut adım atmazken, öğrenciler geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda bir daha ulaşım eziyetine katlanmak istemediklerini belirttiler.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Van YYÜ’lü öğrenciler geçtiğimiz eğitim öğretim yılında otobüs seferlerinin yetersizliğinden ulaşımın çileye dönüştüğünü belirterek yetkililerin bir an evvel bu sorunu çözmelerini istediler.

30 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Van YYÜ Zeve kampüsünde otobüs sefer sayısının azlığından şikayet ederek, yeteri kadar ulaşım hizmeti verilemediğinden öğrenciler, otobüse binmekte uzun kuyruklar oluşturup ayakta yolculuk etmek zorunda kalıyorlar.

Her yıl yaşanan sorunun idareye bildirilmesine rağmen bir türlü çözüm üretmeyen yönetim karşısında ne yapacaklarını şaşıran öğrenciler yıllardır çileye dönen ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını, ulaşım sorununun çözülmesini beklerken, binlerce öğrenci söz konusu sorunun çözüme kavuştuğunu görmeden mezun oldu.

“ULAŞIMIN SORUN OLMAKTAN ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ”

YYÜ’nün farklı sorunları, sıkıntıları olduğunu bunun yanında en basit, en kolay çözülebilecek, sorun dahi sayılmayacak ulaşım sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamadığını söyleyen öğrenciler, “Van YYÜ Kampüsünde yıllardır ulaşım sorunu çözülemedi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ulaşım konusunda epeyce mağduriyet yaşadık. Her gün yarım saate yakın otobüs beklemek zorunda kaldık. Bu yetmiyormuş gibi birde şehir merkezine kadar ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. 2 Ekim tarihinde eğitim öğretim yılına başlayacak olan Van YYÜ’de ulaşım sorununun çözüme kavuşması için bir an evvel somut adımlar atılmalı. Biz artık ulaşım konusunda sorun yaşamak istemiyoruz. Birçok arkadaşımız bu sorunun çözüme kavuştuğunu göremeden mezun oldular. Biz bunu yaşamak istemiyoruz. Güzel anılarla Van YYÜ’den mezun olmak istiyoruz. Önümüz kış öğrenciler soğukta araç beklemek zorunda kalmasın. Kış gelmeden soğuklar kendisini daha fazla hissettirmeden bu sorunun çözümünü istiyoruz. Ayrıca otobüsler çok kalabalık ve tıka basa doluyor. Özellikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde tedavi görmeye gelen hastalar otobüslerle seyahat ederken durum daha vahim hal alıyor. Van YYÜ Kampüsü ile şehir merkezi 17 kilometre. İnanın erkekler bir nebze idare edebiliyor kız öğrenciler bayanlar şehir merkezine ulaşıncaya kadar bin bir sıkıntı yaşıyor. Üniversite yönetimi başta olmak üzere yetkililer bu zamana kadar bu sorunu görmezden geldi. Sizin aracılığınızla YYÜ yetkililerine sesleniyoruz. Lütfen yıllardır yaşamış olduğumuz ulaşım sorununu çözmek için somut adımlar atın. Ülkemizin gelişimine katkı sunmak için tahsil yapmaya çalışırken, aklımızın ulaşım sorununda kalmasını istemiyoruz. Umarız gereken adımlar atılarak ulaşım sorunu çözülür” diye konuştular.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme