Van Valisi Balcı yağışlarla birlikte sahaya indi

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, kentte etkili olan yağışları oluşturduğu sorunları yerinde incelemek için sahaya indi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış ve ardından etkili olan kar yağışları dolayısıyla su baskınının olduğu ev ve iş yerlerinde DSİ, Karayolları, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek çalışanlara kolaylık, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

NE OLMUŞTU?

Van’da bir anda havaların değişmesiyle birlikte gelen yağışların ardından Edremit ilçesine bağlı Şabaniye, Eminpaşa, Süphan Mahallesi, İpekyolu ilçesine bağlı Yeni Mahalle Bostaniçi Hafize, Selimbey, Karşıyaka, Hacıbekir Mahallesi ile Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe, Beyüzümü, İstasyon, İskele, Kalecik mahallerinde su baskını yaşandı. Gelen ihbarlar üzerine Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Edremit, Tuşba ve İpekyolu Grup Amirliği ekipleri, bölgelere sevk edildi. Öte yandan Van'da etkisini arttıran şiddetli kar yağışlarının ardından 10 ilçede eğitime 1 günlük ara verildi.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme