• Haberler
  • Güncel
  •  Van Valiliğinden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

 Van Valiliğinden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Van Valiliği, bölgedeki son uydu ve radar görüntülerini değerlendirerek, Van'ın doğu kesimlerinde etkili olmaya başlayan gök gürültülü sağanak yağışların, ilerleyen saatlerde il merkezini de etkilemesinin beklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışlar Van'ın doğu kesimlerinde etkili olmaya başlamıştır. İlerleyen saatlerde il merkezinde etkili olması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.
Valiliğin uyarısında, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Uyarıda, "Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Dolu, yıldırım düşmesi, fırtınamsı rüzgar geçişleri vb.) İlgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir" denildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması için alınması gereken önlemlerin altı çizilen açıklamada, "Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur" ifadesi yer aldı.

Meteorolojik verilerin yakından takip edildiği ve kötü hava koşullarına karşı gereken tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, vatandaşların da dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Van'ın doğu bölgelerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların, il merkezinde de etkisini göstermesi bekleniyor. Yetkililer, dolu, yıldırım ve fırtınalı rüzgarlar gibi olumsuz hava olaylarına karşı vatandaşları uyararak, can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme