VAN VALİLİĞİ TAŞINIYOR

Fazıl Erüş/ Hacı Yılmaz
Vali Yardımcısı Hakan Alkan, yaklaşık olarak 3 ay boyunca adliye binasında geçici olarak hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.   Alkan, "  15 Temmuz'dan itibaren güçlendirme nedeniyle eski, adliye binasına taşındık. Bazı kurumlar taşınmaya devam ediyor. 2011 yılında meydana gelen depremler sonrası hükümet binamız orta hasar aldı. Bundan dolayı güçlendirme yapılıyor. Bu binanın güçlendirmesi ve taşınması 2 milyon 500 bin TL'ye mal olacak. Aynı zamanda adliyenin buradan geç çıkması da güçlendirmenin geç başlamasına neden oldu. Önümüzdeki hafta valiliğin bulunduğu tarafta güçlendirme çalışmaları başlayacak. Yaklaşık olarak 3 ay sonra valilik binasındaki güçlendirmenin bitirilmesini bekliyoruz. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasından sonra bütün birimler aktif şekilde hem eski adliye binası kısmında hem de valilik binası kısmında hizmet vermeye devam edecektir. Aynı zamanda valilik çevre düzenlemesi yapılacak. Resmi törenlere daha geniş yer ayırmak üzere Atatürk Büstü ve tören alanının yönünü değiştireceğiz." dedi.
Vali Yardımcısı Hakan Alkan,  Van Valiliği'ne vatandaşların girişlerinin bugünden itibaren eski adliye binası tarafından yapılacağını söyledi.
ADLİYE BİNASINA TAŞINAN BİRİMLER
Adliye binasında zemin katında; Trafik Tescil, Pasaport, Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi, Tabiatı Koruma Birliği, Vakıf Müdürlüğü, 1. Katta; Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü, 2. Katta, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 3. Katta; Çevre Şehircilik Müdürlüğü, 4. Katta ise İpekyolu Kaymakamlığı ve Bölge Adliyesi hizmet verecek.
Eski adliye binasında, Valilik Makamı, Vali Yardımcıları, Yazı İşleri Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Bilgi İşlem, Dernekler, İl Planlama Müdürlüğü, Zarar Tespit, Nüfus Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü ise geçici olarak görev yapacak.

Bakmadan Geçme