Van Vali Yardımcıları İstifa Etti?

Rota Haber sitesi Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı hedef alan iddialarla dolu haberinde 5 Van vali yardımcısının topluca istifa ettiğini ileri sürdü.Seçimlere az bir zaman kala iddia dolu haberin servis edilmesi akıllarda şüphe uyandırdı. Gelişmeleri değerlendiren valiliğe yakın çevreler Vali Doğan Van'a atanması sonrası valilikte açtığı soruşturmalar ile kimlerin kurulu düzenini bozdu ki Vali Doğan'a yönelik bu saldırılar başladı sorusunu yönelttiler.

Rota Haber sitesi Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı  hedef alan iddialarla  dolu   haberinde  5 Van vali yardımcısının topluca istifa ettiğini ileri  sürdü.Seçimlere  az  bir zaman kala iddia  dolu haberin servis edilmesi akıllarda  şüphe uyandırdı. 

Rota Haber  Sitesi’nde  Mehmet Memiş imzasıyla yer  alan o haber:

 

VALİ DOĞAN ERDOĞAN'I DA YANILTTI 

 Beş Vali Yardımcısını istifaya götüren süreç, iddialara göre şöyle gelişti;yıl önce eski vali Münir Karaloğlu döneminde başlayan ve Başbakan Erdoğan'ın da önemsediği festivali, Vali Nezih Doğan"Bu kırılmaya yol açmış. Ben bunu yaptırmam" diyerek iptal ettirmek istedi. Ancak, milletvekilleri ve halktan gelen tepki üzerine yapılmasına karar verdi.Vali bu söylemi birçok yerde tekrar edince olay önce milletvekillerine, ardından da Başbakan Erdoğan'a iletildi.

 Başbakan Erdoğan, 26 Ekim'de yaptığı Van ziyareti sırasında valiyi hem bu konuda hem de diğer uygulamaları konusunda uyardı. Başbakan Erdoğan'ın festivalin niçin iptal edilmek istendiğini sorması üzerine de, "O sözleri ben demedim, vali yardımcıları" dediği öğrenildi.

 VALİ YARDIMCILARINI NAMUSSUZLUKLA SUÇLADI

 Başbakan Erdoğan'ın şehirden ayrılmasının ardından vali yardımcılarını toplayan Doğan,yardımcılarını önce 'Namussuzlukla' suçladığı öğrenildi, ardından da "İşine gelmeyen çeksin gitsin" diyerek, yardımcılarına kapıyı gösterdi. 

 Bunla da yetinmeyen Vali Doğan, kendisine yapılan bu hareketin devlete karşı yapılmış olduğunu ve bu davranışlarıyla PKK'ya hizmet ettiklerini söyleyecek kadar ileri gitti.

 5 VALİ YARDIMCISI BİRDEN İSTİFA ETTİ 

  Rotahaber'in edindiği bilgiye göre; Vali Doğan'ın hakaret ve suçlamaları karşısında neye uğradıklarını şaşıran 5 Vali Yardımcısı, topluca istifa etti.

 Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Zafer Coşkun, Hakan Alkan, Salih Altun ve Mehmet Yüzer ValiDoğan'dan kaynaklanan olaylar sonrasında Van’a ve Van halkına hizmet etme azim ve şevklerinin kırıldığını belirttikleri istifa dilekçelerini İçişleri Bakanlığı'na gönderdi.

 

SKANDALLARIN VALİSİ NEZİH DOĞAN  

 

Nezih Doğan'ın bu skandalı ilk de değil. Daha önce görev yaptığı Konya'da, ilçe savcısı, kaymakam, yerel yöneticiler ve siyasetçilerin de hazır bulunduğu bir ziyaret sırasında “Kürt’ten olmaz evliya, olsa da koyma avluya” dediği iddia edilmiş ve Kürt vatandaşların çoğunlukta olduğu Yunak'ta söylenen bu sözler ilçeyi karıştırmıştı. Söz konusu olay o günlerde medyada da yer almıştı.

 

Vali Doğan'ın olayların büyümesi üzerine o sözleri inkar etmesine rağmen o sırada orada bulunan İl Genel Meclisi üyeleri skandal sözleri doğrulamıştı.

 

BALYOZ PLANINDA ADI GEÇMİŞTİ

 

Vali Doğan'ın adının, Balyozcularla işbirliği yapan mülkî amirler arasında yer aldığı da medyaya yansımıştı.

Rota Haber sitesi Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı  hedef alan iddialarla  dolu   haberinde  5 Van vali yardımcısının topluca istifa ettiğini ileri  sürdü.Seçimlere  az  bir zaman kala iddia  dolu haberin servis  edilmesi akıllarda  şüphe  uyandırdı.

 Van doğumlu olan ve  asıl adı Muhamed olan Feqîyê Teyran1600'lü yıllarda  Osmanlı Kürt şair, masal ve destan yazarı olarak biliniyor. En önemli eseri Hespê Reş'tir (Kara At). Bu eser 1965’te Moskova’da Kürtçe-Rusça olarak yayınlandı.

Döneminde Van Eyaleti'ne bağlı Müküs'de (şimdilerde Van'a bağlı Bahçesaray) doğdu. Medrese eğitimi alan Teyran'a Feqîyê ismi, ilimden/talebe kelimesinden; Teyr/kuş ise (Mantık et-Tayr) adlı eserden gelir. Bu, Ferîdüddîn-i Attâr’ın çokça bilinen eseridir. Anlamı; “Kuşların konuşması”dır. En çok bilinen ismi Feqiyê Teyra(n) olmakla beraber şiirlerinde; Feqê Têra, Feqîyê Gerok, Meksî, Xoce, Mîr Mihê, Mîm û Hê gibi isimler kullandığı belirtiliyor. Kaynak Rota Habehttp://haber.rotahaber.com/vali-dogan-vani-karistirdi-5-vali-yardimcisi-istifa-etti-sosyalmedya-son-dakika-haberi_412938.html

VANSESİ’NİN  HABERE YORUMU  Bir  haber  sitesi tarafından  servis edilen haberin  zamanlaması, dili  ve  uslubu   dikkat  çekicidir.  Doğan'ın Van'a  atama  sonrası başlattığı  soruşturmalardan, incelemelerden, sorgulamalardan kimler  rahtsız  olmaya başladı? Kimlerin kurulu düzeni  bozuldu ki  Vali Aydın Nezih’in çalışmalarını eleştirmekten öteye  makam ve şahsını hedef  alan, basın ve ahlak ilkelerini  ihlal eden  şekilde kaleme alınan sipariş   haber dereye  sokuldu.  Ancak haberin mahkemelik olacağı görünüyor. Haberde  yer  alan iddialara ve cevaplanması gereken sorulara  karşı Van Valisi Doğan'ın yapacağı  açıklama da  kamuoyunda  merakla  bekleniyor.    

Bakmadan Geçme