Van TSO'dan çağrı: Normalleşmeyi sürdürebilir kılmalıyız

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yazılı açıklama yaparak 'Yeni Kontrollü Normalleşme'yi sürdürebilir kılmalıyız çağrısında bulundu.

Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdildi: 

"Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile Koronavirüs (COVİD-19) salgınında “Yeni Kontrollü Normalleşme” adımları atıldı.

Açıklanan adımlar ile birlikte düşük riskli (mavi) listede yer alan ilimizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, kapalı bulunan sektörler ise belirli saatlerde %50 oranında hizmet vermelerine olanak sağlandı. Maske, mesafe ve temizlik konusunda aldığımız önlemler kapsamında şehrimizde uygulanacak olan “Yeni Kontrollü Normalleşme” sürecini sürdürülebilir kılmak bizim elimizde.

Aylardır kapalı olan; Okullar, okul servisleri, okul kantinleri, öğrenci yurtları, lokantalar, restoranlar, cafeler, kahvehaneler, çay ocakları, çay bahçeleri, kısacası yeme içme sektörlerindeki işletmeler, oteller ve tüm konaklama sektörü ile benzeri birçok işletme kısıtlamalardan dolayı kapalıydı.

Bu işyeri ve işletmelerin bir daha kapanmaması bizim tutum, davranış ve bu konudaki hassasiyetimize bağlı. Esnafımızın ve çalışanlarının heyecanı ile çocuklarımızın okuldaki sevinç çığlıklarını hep birlikte duyarsız kalmayalım. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyarak Van halkı olarak bu farkındalığı hep birlikte oluşturmaya gayret ve destek olalım."

 

 

Bakmadan Geçme