Van TSO erteleme ve uzatma istedi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle yaşanan ekonomik krizle ilgili önerilerini açıkladı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, 'Van gibi ekonomisi daha çok hizmet sektörüne bağlı kentlerde ekonomik sorunlar daha fazla hissedilmiştir. Sürecin yarattığı tahribatın en az kayıpla atlatılması için yeni destek ve yapılandırmalara ihtiyaç duyulmaktadır' denildi.

Vansesi Haber Merkezi

Van TSO açıklamasında, “Koronavirüs (COVİD-19) salgını başladığı ilk günden bu yana yalnızca sağlık krizine değil ekonomik krize de yol açmıştır. Ülkemizde ekonomi yönetiminin aldığı kararlar ve hayata geçirdiği desteklere rağmen ne yazık ki ekonomik sorunlar devam etmektedir. Van gibi ekonomisi daha çok hizmet sektörüne bağlı kentlerde ekonomik sorunlar daha fazla hissedilmiştir. Sürecin yarattığı tahribatın en az kayıpla atlatılması için yeni destek ve yapılandırmalara ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Van TSO önerilerini şu şekilde sıraladı;

- İşyeri kapalı olan esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin kamu ve özel bankalardan kullanılan kredilerin ödeme süresinin Eylül 2021 olarak revize edilmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak faizsiz ertelenmesi,

- Vergi ve SGK ödemelerinin Eylül 2021’e uzatılması. İşyeri kapalı olanlar için vergi, ödemlerinde destek sağlanması ve vergisel yükümlülüklerin askıya alınması,

- Kısa Çalışma Ödeneğinin Eylül 2021’e kadar uzatılması,

- Özellikle esnaf, tüccar ve sanayicilerin Bağ-Kur ödemelerinin Eylül 2021 tarihine ertelenmesine,

- Kredi borçlarının yeniden yapılandırılması ve faizsiz ertelenmesi,

- Ciro kaybı yaşayan üyelerimizin kayıp oranına ve sektörüne bakılmaksızın kira ve gelir kaybı desteğinden yararlandırılması.

- Kamu ödemelerinin zamanında yapılması konularında gerekli desteklerin sağlanması, zor durumda olan esnaf, sanayici, tüccarımız için büyük önem taşımaktadır. İstihdam sağlayan, üretim yapan ve ülkemizin adeta çimentosu olan bu insanlar verilecek her türlü desteği hak etmektedir.

 

 

Bakmadan Geçme