Van TSO'dan Vansesi'ne anlamlı vefa

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, gazetemizin 88.yıldönümü nedeniyle gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve çalışanlarını onure ederek TSO'da ağırladı.

21 Temmuz 1937 yılında kurulan Vansesi Gazetesi 88. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyor. Van TSO, gazetemizin 88. yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı. 

Gazetemizin ve Van TSO’nun kurucu başkanı merhum Remzi Perihan’ın hayırla yad edildiği etkinlikte konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan’a Vansesi Gazetesi'nin Oda Kayıt Belgeleri ve Merhum Remzi Perihanoğlu'na ait fotoğrafların yer aldığı albüm hediye edip plaketle ödüllendirdi.

Van TSO'dan Vansesi'ne anlamlı vefa

Albümde gazetemizin ve Van TSO’nun kurucu başkanı merhum Remzi Perihan’ın 21 Temmuz 1937 yılında kurulan Vansesi Gazetesi’nin başvuru evrakları, 1962 yılında kurulan Van TSO’nun kayıt belgeleri, yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı fotoğraflar, Remzi Perihan’ın Van’a kazandırdığı Türkiye’nin en büyük sinemalarından Emek Sinemasının 1965 yılında sanayici iş insanı Vehbi Koç’un katılımıyla yapılan Emek Sinemasının açılış fotoğrafı yer alıyor.

Van TSO'dan Vansesi'ne anlamlı vefa

Albümde ayrıca gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan’ın 16.10.1985 yılında işletmesini yaptığı Altın Tavuk Çiftliğine ait belgeler yer alıyor.  

Van TSO'dan Vansesi'ne anlamlı vefa

“MERHUM REMZİ PERİHAN’I HAYIRLA YAD EDİYORUZ”

Merhum Remzi Perihan’ın Vansesi Gazetesi, Emek Sineması ve yapmış olduğu farklı işlerin yanı sıra 1962 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odasını kurduğunu ifade eden Takva, “Kent için büyük önem arz eden Vansesi Gazetesi’nin 88. Yıldönümü vesilesiyle Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan’ı ve değerli çalışanlarını odamıza davet ettik. Üyelerimizle birlikte yemek programımıza eşlik ettiler. Van TSO ve Vansesi Gazetesi arasında çok önemli tarihsel bir organik bağ var. Bu vesileyle hem kurucu başkanımız merhum Remzi Perihan’ı anmak, yad etmek, anısını yaşatmak hem de 1937 yılında kurulmuş olan Vansesi Gazetesi’ni bugün devam ettiren Erdal Perihan ve çalışanlarını onure etmek, şehrimizin en köklü gazetesini aslında ulusal başarıları olan, sayısız ödüle layık görülen, kaldı ki geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde sürdürülebilir başarı kategorisinde ödüllendirilmek üzere Vansesi Gazetesi’ni temsilen Burhan Ergin’i Ankara ve İstanbul’da misafir ettiler. Vansesi Gazetesi sadece yerel bir gazete tanımlaması içerisinde anlatılacak bir gazete değil. Ticaret ve Sanayi Odası’nın özel bir yerinde duruyor. Bu vesileyle merhum kurucu başkanımız Remzi Perihan’ın şahsında bu bayrağı onurla, gururla taşıyan, 88 yıldır aralıksız yayın hayatına devam eden sesimiz, kulağımız, bizi hem yerelde hem ulusal düzeyde temsil eden, basınımızın güzide temsilcisi Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan’ı kutluyorum. Odamızın Kurucu Başkanı Merhum Remzi Perihanoğlu’nun büyük emekler, fedakarlıklarla bugünlere taşıdığı Vansesi Gazetesi’nin 88'inci yaşını kutluyorum. Yönetim Kurulumuz ve Meclis Başkanımız; kuruluş yıldönümü vesilesiyle İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan ve çalışanlarına, Vansesi Gazetesi'nin Oda Kayıt Belgeleri ve Merhum Remzi Perihanoğlu'na ait fotoğrafların yer aldığı albüm hediye ettik” ifadelerini kullandı. 

Van TSO'dan Vansesi'ne anlamlı vefa

“VAN TSO BAŞKANI NECDET TAKVA VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kuruluna teşekkür eden gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, “Rahmetli babam bir Van sevdalısı olarak başarılarla dolu ömründe Van’a ilkleri yaşatıp 1962 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurarak Van’ın gelişimine katkı sağlamıştır. Gazetemiz 88. yıldönümünü kutluyor. Bu yıla gelinceye kadar birçok badireler atlatarak yılmadan, korkmadan, umutsuzluğa kapılmadan tüm engelleri aşarak yoluna devam etmiştir. 1937 yılında Van’da lojistiğin olmadığı, hayvan sırtında nakliyenin yapıldığı dönemde makinelerin getirilmesi, matbaa malzemelerinin temin edilmesi, televizyonun olmadığı, sayılı sayıda radyonun olduğu, haber almanın sınırlı olduğu imkansızlıkların sınırsız olduğu dönemde birkaç fedakar gönüllü güzel cesur insanın el ele vererek gazete çıkarması çok büyük fedakarlık isteyen bir iştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar tüm Cumhurbaşkanlarının görev süresini bir fiil gazete sayfalarına taşıyarak haber yapmış bir gazetedir Vansesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatta olduğu dönemi, vefatını, ikinci dünya savaşını, tek partili hayattan çok partili hayata geçiş, Demokrat Parti, 1960 ihtilali, 1970 muhtırası, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı, 1980 darbesi, siyasi partilerin kapatılması, liderlerine siyasi yasak konması, yasakların kaldırılarak tekrar siyaset sahnelerine dönmeleri, Van depremi ve diğer afetleri gazete sayfalarına taşımış olan Vansesi 88 yılına erişmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Sayın Başkanımızın takdim ettiği albüm beni çok duygulandırdı. Van TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Nasıl Van TSO için Vansesi Gazetesi anlamlıysa, Vansesi Gazetesi içinde kurucusu Remzi Perihan olan güzide Van TSO aynı değerdedir” dedi. 

Van TSO'dan Vansesi'ne anlamlı vefa

Bakmadan Geçme