• Haberler
  • Güncel
  • Van TSO'dan Ferit Melen Havalimanı'yla ilgili açıklama

Van TSO'dan Ferit Melen Havalimanı'yla ilgili açıklama

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ferit Melen Havalimanı'nda yapılacak imalat çalışmaları konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası, havalimanındaki çalışmaların planlandığı şekilde ve Van ilinin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirileceğini, bölgenin turizm ve lojistik sektörünün kısa vadede etkilenmeyeceğini vurguladı. 

Odanın açıklamasına göre, son günlerde kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen havalimanının tadilat nedeniyle kapalı kalacağı iddiası, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda doğrulanmadı.

Yapılacak imalat çalışmalarının, Van’ın aylık uçuş sayıları ve iklim koşulları dikkate alınarak en uygun zamanda ve ivedilikle tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Şu an için belirlenmiş bir kapalılık söz konusu olmadığı ifade edildi.

Bu doğrultuda, Van turizm ve lojistik sektörünün kısa ve orta vadede bu süreçten etkilenmeyeceği de iletildi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ferit Melen Havalimanı'ndaki imalat ve tadilat sürecini yakinen ve hassasiyetle takip ettiğini, konuya ilişkin gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını da sözlerine ekledi.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme