VAN TSO: AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Başkale, Özalp, Muradiye, Saray, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde bazı vatandaşların yaralandığı, çok sayıda hayvanın telef olduğu, evlerin ve hayvan barınaklarının yıkılmasından dolayı oluşan mağduriyeti gidermek için bu ilçelerin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Van TSO, Başkale, Özalp, Muradiye, Saray, Erciş ve Gürpınar’da meydana gelen sel, Konya’da 7 kişilik ailenin katledilmesi ve ülkemizde şuan devam eden yangınlarla ilgili basın açıklaması yaptı.  Açıklamada, “Son günlerde ülkemiz genelinde ve ilimiz özelinde meydana gelen doğal afetler hepimizi derinden etkilemiştir. Yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz. İlimizde yaşanan sel felaketleri, ülkemiz genelinde başlayan eş zamanlı yangılar ve Konya’da yaşanan menfur saldırı büyük acılara ve mağduriyetlere neden olmuştur” denildi.

Van TSO açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi;

Sel bölgeleri afet bölgesi ilan edilmeli

1 hafta içerisinde ilimizin Başkale, Özalp, Muradiye, Saray, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde yoğun yağışlar nedeniyle sel felaketleri meydana gelmiştir. Yaşanan sel felaketleri nedeniyle birçok vatandaşımız yaralanmış, çok sayıda hayvan telef olmuş ve evler sel suları altında kalmıştır. Yaşanan sel felaketleri vatandaşlarımızın mağduriyetine ve maddi olarak derinden etkilenmesine sebebiyet vermiştir. Mağduriyetlerin giderilmesi, vatandaşlarımıza destek olunması adına sel bölgelerinin ivedilikle afet bölgesi ilan edilmesi ve barınma sorunu yaşayanlar için çalışmalar hızlı bir şekilde başlatılmalıdır.

Ülkemiz genelinde yaşanan yangınlar

Ülkemizin birçok bölgesinde eş zamanlı çıkan yangınlar nedeniyle ormanların yanması çiğerimizi yakmıştır. Yaşanan yangınlar nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce ormanlık alan ve sayısız canlı yok olmuştur. Yaşanan yangınlara sebep olanları kınıyor, böylesi olayların yaşanmamasını temenni ederiz.

Konya’da yaşanan menfur saldırı

Ülkemiz genelinde yaşanan doğal afetlerin yanı sıra Konya ilimizde bir aile canice katledilmiştir. Saldırıya maruz kalan vatandaşların bilinçli ve planlanmış bir cinayete kurban edilmeleri olayın vehametini ortaya koymaktadır. Devletin bir an önce bu canileri adaletin önüne çıkarması ve en ağır şekilde cezalandırması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan bu ve benzeri saldırılar toplumsal barışımıza zarar verecektir. Yapılan bu canice saldırı kamu otoriteleri tarafından amasız, lakinsiz kınanmalı ve orada yaşayan Kürt vatandaşlara her türlü koruma ve güçlü aidiyet desteği sağlanmalıdır.

Bakmadan Geçme