Van Sahil Yolundaki oturma bankları tahrip edildi

Van Büyükşehir Belediyesi, sahil yolunda bulunan bankların kimliği belirsiz kişilerce kırılarak kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı. Belediye, bu saldırıyı kentin ve halkın değerlerine düşman insanların gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, bu olayın amacının belediyeyi zor durumda bırakmak olduğu vurgulandı. Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin ortak kullanım alanları olan park ve bahçelere zarar veren kişiler hakkında en kısa sürede yasal işlem başlatacaklarını duyurdu.

Belediye, halkı da bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Yapılan saldırının, kentin güzelliklerine ve huzuruna zarar verdiği belirtildi. Bankların kırılması, vatandaşların sahil yolunda rahatça oturup dinlenebilmesini engelliyor.

Van Sahil Yolundaki oturma bankları tahrip edildi

Olayın, kentin imajına ve belediyenin hizmetlerine zarar verdiği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin ortak kullanım alanlarına yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Açıklamada, belediyenin vatandaşların memnuniyetini ve kent estetiğini önemsediği, bunun için çaba sarf ettiği belirtildi. Ancak bu tip olayların, tüm çabaları boşa çıkarabildiği dile getirildi.
Büyükşehir Belediyesi, sorumluların en kısa sürede tespit edilip gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu. Ayrıca, kent sakinlerinin de bu tür olaylara karşı daha dikkatli ve hassas olması gerektiği vurgulandı.

Olayın, Van'ın güzel manzarasına ve huzurlu ortamına gölge düşürdüğü ifade edildi. Belediye, kenti daha yaşanabilir ve çekici hale getirme çabalarının bu tip saldırılarla baltalanmaması için kararlılıkla hareket edeceğini açıkladı.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 3
Bilinçsiz ve boş insanlar böyle yapar 05 Haziran 2024 01:49

ISLAH EDİLMEYEN BİR NESİL ŞEHRİ İHYA EDEMEZ.

TEMİZLİK BİR "KÜLTÜR" MESELESİDİR. 05 Haziran 2024 01:46

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

NE KAZANDINIZ? 05 Haziran 2024 01:43

NASIL BİR GENÇLİKTİR BÖYLE? Aile terbiyesinden, ahlaktan, bilgiden, bilinçten, sorumluluk duygusundan, iyilik ve güzellikten yoksun, kötü alışkanlıklara sahip, saygısız, görgüsüz, kaba, ağzı bozuk, dili uzun, şiddete eğilimli bazı çocuk ve genç tipleri çarşılarda, mahallelerde, toplum yaşamı içinde göze çarpıyor. Ve böyle kılıkların, böyle tiplerin son yıllarda artışta olması gerçekten geleceğimiz adına endişe verici. (NOT :Elbette çocuklarımızın ve gençlerimizin çoğunluğu yine de iyi ve kalitelidir. Onları tenzih ederiz.) Fakat yukarıda tarif ettiğimiz " tuhaf tipler" de çok arttı. Toplu taşıma araçlarında, parklarda, çarşılarda, yaşamın içinde böyle " garip", "tehlikeli", "etrafa zarar vermeye hazır" çocuk veya genç bireylere rastlayınca hem onlar adına, hem aileleri adına, hem toplum adına üzülüyoruz. Evinin yolunu bilmeyen, sokaklarda başıboş gezinen, amaçsız ve boş yaşayan, değer ve kural tanımayan bu tipler sigaraya, uyuşturucuya, şiddete, suça hazır bireylerdir. Maalesef zarar verenler de bu tiplerdir.

Bakmadan Geçme