Van kiliselerden ibaret değil

Camiler de kiliseler de şapeller de mescitler de keleler de köprüler de sarnıçlarda suyolları da türküler de maniler de bizim ortak zenginliğimizdir.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Van, yedi bin yıllık geçmişiyle farklı medeniyetleri bağrında barındırmış kadim kenttir.       

Hurilerden Mitanilere, Asurlulardan Urartulara,  İskitlerden Medlere ve Perslere, Bizanslardan Selçuklulara,  Partlarlardan Sasanilere, Abasilerden Eyyübilere, Mervânîlerden Osmanlılara gelmiş geçmiş medeniyetlere ait eserler ve kültür kalıntıları bu toprakların değeridir. 

 Camiler de kiliseler de şapeller de mescitler de keleler de köprüler de sarnıçlarda suyolları da türküler de maniler de bizim ortak  zenginliğimizdir.  

Havasını suyunu, ağacını çiçeğini, kuşunu kedisini, tarihini kültürünü korumakla sorumlu olduğumuz gibi eserlerimizi de ayrım yapmadan sahiplenerek korumak, tanıtmak gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görevidir.   

Ancak son zamanlarda bu topraklarda kiliselerden başka eser yokmuş gibi davranılması, algı yaratılması toplumda haklı olarak rahatsızlık yaratmakta ve üzüntüye neden olmaktadır.   

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme