VAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SEVDİ: BAĞ-KUR ESKİ BİNASI YIKTIRILIYOR

Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan, geçmişte alt katı Vakıflar Bankası, üst katları Bağ-Kur İl binası olarak hizmet veren 40 yıllık bina Kentsel Dönüşüm kapsamında yeniden yapılmak üzere yıktırılıyor.

Burhan Ergin

Van'da 2011 depremi sonrası hasarlı binalarla birlikte eski binaların yıkımı devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi şehir parkı yanında yer alan Öğretmenler Bankası, Bağ-Kur ve eski Vakıflar Bankası olarak hizmet veren son dönemlerde altı Mavi Jeans mağazası olarak kullanılan bina mülkiyet sahibi Turgut Kılıç tarafından yıktırılıyor.

Hillpark Yapı İnşaat tarafından yürütülen binanın yıkım çalışmaları yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın yerine 5 katlı modern iş merkezi yapılacak.

Gazetemize yıkım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan şirket sahibi Cafer Türel, "İlk aşamada gerekli güvenlik önlemlerini aldık, yıkımdan önce binayı boşaltıyoruz. İç aksamlarını sökmeye başladık. Çatı sökümünün ardından uzun bonlu iş makinesi ile binanın beton kısımlarının kesilerek, yıkımını gerçekleştireceğiz. Biz Van'da ve Türkiye genelinde yüzlerce binanın yıkımını güvenlik içinde başarıyla gerçekleştiren bir şirketiz. Bu binanın yıkımını da en kısa sürede güvenlik içerisinde tamamlayıp mülkiyet sahibine teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TARİHİ ALAN

Vansesi Gazetesi Ofisi önünde yer alan binanın yeri 1950'lili yıllarda Ruşen Altaylı'ya ait Petrol olarak kullanılıyordu. Yanında ise Terzi Ümit Tüfekçi buluyordu. Fikret Coşku'na ait Güven Taksi Yazıhanesi, Vansesi Gazetesi matbaası ve güney tarafında eski kütüphane (Kız Sanat Enstitüsü) yer almaktaydı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme