Van Heyetinden Bakan Ersoy'a Ziyaret

Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu ve AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray'dan oluşan heyet Bakan Mehmet  Nuri Ersoyu Ziyaret etti.

Fahrettin Yiğit

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu ve AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray’dan oluş heyet Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ankara’da ziyaretlerde bulunan Van heyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Dr. Ozan Balcı, “Ziyarette Bakanımızla Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması projesi ve Van'ın Turizm Master Planını görüşerek değerlendirdik.” dedi.  

Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek. Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması projesi ve Van'ın Turizm Master Planını görüşerek değerlendirdik. Bakanımızın Nazik misafirperverlikleri için  teşekkür ediyoruz.”  Dedi.


ESKİ VAN ŞEHRİNİN AYAĞA KALDIRILMASI PROJESİ

Van Kalesi'nin güneyinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan "Eski Van Şehri", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor.  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eski Van Şehri'nin Canlandırılması projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Başta Urartular olmak üzere Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Anadolu Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devletlerince yerleşim yeri olarak kullanılan Van Kalesi'nin güneyindeki "Eski Van Şehri"nin turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.
Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme