VAN GÖLÜSPOR LİGİ GARANTİLEDİ

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1'nci Bölge 1'nci Grup'ta mücadele eden Van Gölüspor, ligin 16'ncı haftasında konuk ettiği lider Bitlis Özgüzelderespor ile golsüz berabere kalarak, ligin bitimine iki hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1'nci Bölge 1'nci Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Van Gölüspor saha ve seyircisi önünde karşılaştığı ligin güçlü ekiplerinden lider Bitlis Özgüzelderespor ile 0-0 berabere kaldı.

"İKİ TAKIM AÇISINDAN ZOR BİR MAÇ OLDU"

İpekyolu İlçe Stadında oynanan maça iki takım taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Taraftarının büyük desteği altında maça iyi başlayan Van Gölüspor, maçın ilk 45 dakikalık bölümünde rakip kalede baskı kuran, gol arayan taraf olurken, takım kaptanı Ali Kurt'un üst düzey performansı maça damgasını vurdu. İlk yarıda iki takımda önemli gol pozisyonlarını değerlendiremeyince ilk yarı karşılıklı ataklarla golsüz sona erdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf ev sahibi temsilcimiz Van Gölüspor oldu. Ligin namağlup ve güçlü takımı Bitlis Özgüzelderespor karşısında atak bir futbol ortaya koymasına rağmen aradığı golü bir türlü bulamayan temsilcimiz bu zorlu maçı golsüz beraberlikle tamamlayarak, ligde kalmayı garantiledi.

"TAKIMIM ONUR MÜCADELESİ VERDİ"

Golsüz berabere kaldıkları maçın ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan Van Gölüspor Teknik Direktörü Yavuz Oruç, “İlk yarıya çok iyi başladık. Oyuncularım içinde bulunduğumuz sıkıntılara rağmen güçlü rakibi karşısında onur mücadelesi verdi. Maçın genelinde birçok gol pozisyonlarımız var ne yazık ki, bu pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarıya da iyi başladık ve özellikle takım kaptanımız Ali Kurt'un kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu var.  Maalesef bunu golle sonuçlandıramadık. Sonuç olarak kazanacağımız bir maçtan bir puanla ayrıldık. Sahada ter döken kazanmak adına elinden gelen tüm gayreti gösteren herşeyi yapan futbolcularımı yürekten kutluyorum" dedi.

Ligin son iki haftasına girilirken, temsilcimiz Van Gölüspor teknik direktörü Yavuz Oruç, yönetiminde ligde oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyetle 24 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Bakmadan Geçme