VAN GÖLÜSPOR BİR KEZ DAHA BAL'LANDI

Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil etmek için baraj maçında kozlarını paylaşan Van Gölüspor ve Van DSİspor maçında gülen taraf Kırmızı Siyahlı ekip oldu. Van Gölüspor, Van DSİspor'u 61'nci dakikada Rıdvan Sezer'in kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek, BAL Ligi'ne yeniden adını yazdırdı.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Ligi 5'nci sırada tamamlayan Van Gölüspor ile Çetin Atacan 1'nci Amatör lig şampiyonu Van DSİspor baraj maçında karşı karşıya geldi.

Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanan ve ilk yarısı karşılıklı ataklarla golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında Van Gölüspor 61'nci dakikada Rıdvan Sezer'in golüyle DSİspor’u 1-0 mağlup ederek, adını yeniden Bölgesel Amatör lige yazdırdı. Maçın ardından Van Gölüspor futbolcuları ve teknik heyeti taraftarlarıyla BAL Ligi'ne yeniden yükselmenin sevincini yaşadı.

"MAÇA YOĞUN İLGİ VARDI"

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, DSİ Bölge Müdürü Ayhan Şahna, DSİ Kulüp Başkanı İbrahim Akyürek, Tüm Spor Adamları Genel Başkan Yardımcısı ve Van Şube Başkanı Sacit Solmaz, Van Masterler Dernek Başkanı Zeki Yılmaz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri İbrahim Sancar, Ebubekir Şahin, İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek, yönetim kurulu üyeleri, Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Zafer Korkmaz,  TFFHGD Genel Başkan Yardımcısı Taner Coşkun, İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Erkan Odabaşı, Elite World Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy, spor taban birlikleri ve çok sayıda taraftar izledi.

"YAVUZ HOCA SİTEM ETTİ"

Sezon başından bu yana yaşadıkları zorlukları dile getiren, Van Gölüspor'un tecrübeli teknik direktörü Yavuz Oruç, sahipsizlikten yakındı. Sezon başından beri içinde bulundukları tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini ifade eden Oruç, "Bölgesel Amatör Lig baraj maçında verdikleri onurlu mücadelelerinden dolayı futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz haklı galibiyetle yeniden BAL Ligi'ne çıkmanın gururunu bizlere yaşatan takımımı kutluyorum. Futbolcularımız sezon başından beri bir kuruş para almadan çıkıp aslanlar gibi mücadele ettiler. Bugün bu gururu yaşıyoruz. Yeni sezonda ilimizi Bölgesel Amatör ligde temsil edecek olan Van Gölüspor'a ve Van'ın çocuklarına sahip çıkılsın. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez, başta olmak üzere belediyeler ve iş adamları bu çocuklara sahip çıksın bunlar Van'ın evlatlarıdır" dedi.

"ERKAN ARSEVER VE ERHAN ALTIN'A SİTEM"

DSİ Spor ile oynayacakları BAL Ligi baraj maçı öncesi Vanspor tesislerinde antrenman yapmak için tesislere gittiklerini ve orada takımın sportif direktörü Erkan Arsever'in Erhan Hoca'yla birlikte sahada çalışmalarına izin vermediğini belirten, Van Gölüspor Teknik Direktörü Yavuz Oruç, “Bu bizlere yapılan büyük haksızlıktır. Hani Van'ın çocuklarına verdikleri değer kıymet bu mu? Maalesef bizi sahadan çıkardılar, çalışmamıza izin vermediler. Erkan Arseven ve Erhan Altın’ın, paraları ödenmese çeker giderler. Bu çocuklar beş kuruş para almadan Van'a ve Vanspor'a hizmet ederler, Van'ın çocuklarına bir antrenman sahasını çok gördüler. Kulüp Başkanı Mehmet Avcı ve yönetiminin bu konuyla ilgilileri yoktur. Sitemimiz sportif direktör Erkan Arseven ve Erhan Altın’adır "dedi.

Bakmadan Geçme