Van Gölü gerdanlığı ışıl ışıl

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 12 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Rekreasyon Alanı ile Van Gölü'nün gerdanlığı olan sahil yolu gece görüntüsüyle büyülüyor. 

Van Gölü'nün 12 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı, geceleyin ışıltılı bir görünüm sunarak ziyaretçilerini büyülüyor. Parıldayan ışıklar, göl manzarasıyla birleşerek görenleri adeta büyülüyor, ruhları dinlendiriyor. Bu rekreasyon alanı, gece aktiviteleri için ideal bir ortam sunuyor ve unutulmaz anılar yaratıyor.

VAN GÖLÜ YENİ SAHİL YOLUNDA NELER VAR?

Çevreci belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede sahil kesiminde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları korunarak, Van Gölü’nün doğasının korunması sağlanırken, göl çevresindeki canlıların doğal yaşam alanları da muhafaza edildi. Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturarak, kente değer katan mega proje kapsamında uluslararası standartlarda 30 metre genişliğinde 12 kilometre Sahil Yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, aydınlatma, fitness aletleri, güvenlik kulübeleri, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, WC ve mescit gibi donatılar da yer alıyor. Ayrıca proje kapsamında mevsim şartlarına uygun binlerce ağaç ve süs bitkisi de toprakla buluşturuldu.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme