• Haberler
  • Güncel
  • Van Gölü Aktivistleri Derneği:DSİ'nin eski yeri halkın kullanımına açılmalı

Van Gölü Aktivistleri Derneği:DSİ'nin eski yeri halkın kullanımına açılmalı

Van Gölü'nün korunmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Van Gölü Aktivistleri Derneği, İpekyolu üzerinde bulunan Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait yerin halkın kullanımına açılması gerektiğini belirtti.

 Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü’nün yeri yerine taşınmasının ardından İpekyolu üzerinde bulunan eski yerinin bir kısmı valilik, bir kısmının millet bahçesi yapılacağı tartışmalara yol açtı. Son günlerde sosyal medya kullanıcıları eski yerin acil toplanma alanı ve vatandaşların vakit geçirebilecekleri dinlenme alanına dönüştürülmesi yönünde yaptığı açıklama bir yenisi eklendi.  

“HALKIN KULLANIMINA AÇILMALI”

Van’da Van Gölü kirliliğinin önüne geçmek için ve çevremizi temiz tutma konusunda çalışma yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği yaptığı açıklamada, “Van, birinci derece deprem bölgesidir. Yeşil alan-toplanma alanı eksikliği olan bir şehrimizdir. 2013 yılında toplanma alanı ve yeşil alan olarak onaylanan imar planında, Van Ferit Melen Havalimanı yanındaki Devlet Su İşlerine ait olan yere imar yapılacağı aktarılmaktadır. Yeni planlanan imara göre bir kısmı Millet bahçesi bir kısmı da Valilik hizmet alanı olarak kullanılacağı ve yeni valilik binası yapılacağı söylenmektedir. Ayrıca valilik tarafından Van Büyükşehir Belediyesince kullanılan Makina İkmal alanının da DSİ'ye verildiği bilgisine ulaştık. Ancak, DSİ Edremit'te yeni kompleks bina yaparak büyük çoğunluğu taşınmıştır. Her iki yerin de mevcut haliyle kalması ve deprem için elzem konu olan acil toplanma alanı, rekreasyon, mesire alanı olarak halkın kullanımına açılmasını talep ediyor bu konu için de ivedilikle kamuoyu oluşmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
Allah aşkınıza bu şehri yeşillendirin. 08 Mart 2024 22:24

VAN'daki bütün yetki ve karar sahibi makam ve mercilere sesleniyoruz. Van kalabalık, hareketli ve yerli yabancı ziyaretçisi bol olan bir yerdir. Bu şehre 30 km sahil bandı ve rekreasyon alanları yapın. Toprakkale Tepesi'ni ve dört yamacını ağaçlandırıp mesire ve gezinti alanı yapın. Üç merkez ilçeye üç büyük Millet Bahçesi yapın. Üç merkez ilçeye 65 adet yeni park ve yeşil alan yapın. DSİ alanının tamamını park- yeşil alan- mesire ve dinlenme alanı yapın. Şamran Kanalı ve Akköprü derelerinin iki yanında yeşil alanlar yapın. Van'ın yamaçlarını ağaçlandırın. Yeşil alanlar betona, ranta, özelleştirmeye, kişisel kullanımlara hiçbir zaman açılmasın. Drone ile çekildiğinde Van tıpkı Bursa gibi yemyeşil olsun.

YEMYEŞİL VAN, MASMAVİ VAN GÖLÜ 08 Mart 2024 22:15

25 dönümlük ESKİ SİGORTA HASTANESİ yeri gibi şahsi binalarla doldurulmasın. Bu şehir Türkiye'de kişi başına yeşil miktarı en az olan illerdendir. Oysa her semtte ve her mahallede toplamda en az 200 dönüm ( 200.000 m2) civarında park ve yeşil alan olmalıydı. Yani merkezdeki 35 mahallede en az geniş bir mahallenin toplamı kadar park ve yeşil alan olmalıydı. Buralar ( Allah korusun) afet zamanları toplanma ve geçici barınma alanları da olurdu. Fakat bizde yeşilden on kat fazla betonlaşma artıyor. Eski Sigorta Hastanesinin yeri Vanlıların elinden çıktı. Eski Askeri Gazino, eski DSİ yerleşkesi ve alanı, eski VASKİ binası yeri ve Ahmedi Hani Parkı gibi onlarca yer park ve yeşil alana dönüştürülmeli

Bakmadan Geçme