Van Fotoğraf Sanatçısına Bir Ödül Daha

Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) Başkanı Tayfun Çiftçi, Marmaris Uluslar Arası Fotoğraf Festivali kapsamında düzenlenen ‘Foto Maraton Yarışması’nda birinci seçildi.

Marmaris’te 17-21 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen Uluslar arası Fotoğraf Festivali’ne özel davetle katılan VANFOD Başkanı Çiftçi, düzenlenen ‘Foto Maraton Yarışması’nda birinciliğe layık görüldü. Marmaris’te çektiği yaşam fotoğrafıyla birinciliğe seçildiğini ifade eden Çiftçi, kendisini ödüle layık görenlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerle doğu-batı kaynaşmasının sağlandığını dile getiren Çiftçi, “Kardeşliğimizi pekiştirmek amacıyla bu tür etkinlikler çok önemlidir. Van Fotoğrafçılar Derneği olarak bu tür etkinliklere katılarak hem kentimizi hem de insanlarımızı anlatıyoruz. Bölgemizde de fotoğrafçılık anlamında muhteşem mekanlar bulunuyor. Önümüzdeki dönemde batıda bulunan fotoğraf sanatçılarını Van’ın doğasıyla buluşturarak misafirperverliğimizi göstereceğiz” dedi.


VANFOD’DAN ÜCRETSİZ FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) tarafından bir günlük fotoğraf tanıtım eğitiminin verileceği belirtildi. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan VANFOD Başkanı Tayfun Çiftçi, Van’da kültür ve sanat etkinlikleri ile halkın doğru bir şekilde bilinçlendirilmesini hedeflediklerini belirterek, “Van’da ikinci defa fotoğraf tanıtım eğitimi düzenliyoruz. Amacımız fotoğraf severlerin doğru bir şekilde bilinçlendirilmesi ve sanatla anılır bir il olabileceğimizi kanıtlamaktır” dedi.
Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen eğitimin Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacağını ifade eden Çiftçi, bir günlük eğitimin ücretsiz olarak vatandaşlara sunulacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme